Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 24 квітня 2017 р.

ДО УВАГИ ЗЕМЛЕКОРИСТУВАЧІВ!!!

Відповідно до Закону України «Про охорону праці», з метою попередження отруєння та виникнення професійних хвороб в агропромисловому виробництві під час проведення комплексу польових робіт необхідно дотримуватись виконання заходів щодо санітарно-гігієнічного та медичного забезпечення робіт, пов’язаних із застосуванням пестицидів та агрохімікатів у відповідності з чинним законодавством, а саме:
1.Забезпечити взаємодію суб’єктів господарювання з представниками органів місцевої виконавчої влади та органів місцевого самоврядування у сфері захисту рослин, зокрема, згідно до статей 9, 10 Закону України «Про захист рослин».
2.Забезпечити проведення організаційно-технологічних заходів щодо дотримання сільськогосподарськими товаровиробниками всіх форм власності та господарювання вимог законів України «Про захист рослин», «Про пестициди і агрохімікати», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», зокрема, в частині дотримання ними санітарних норм під час транспортування, застосування та зберігання пестицидів та агрохімікатів.
3.Забезпечити проведення обов’язкових медичних оглядів працівників, зайнятих на роботах із шкідливими або небезпечними умовами праці відповідно до статті 26 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».
4.Вжити відповідних організаційно-технологічних заходів щодо недопущення отруєння та загибелі бджіл внаслідок застосування пестицидів відповідно до вимог чинного законодавства, зокрема, статті 37 Закону України «Про бджільництво», пункту 7 «Інструкції щодо попередження та ліквідації хвороб і отруєнь бджіл».
В разі виявлення фактів порушення чинного законодавства в сфері застосування пестицидів та агрохімікатів звертатись в управління Держпродспоживслужби в Добропільському районі тел. 06277-2-89-26, з інших питань до Добропільської райдежадміністрації за тел. 06277-2-81-63, до Добропільського віділення поліції Покровського відділу поліції ГУНП у Донецькій області 06277-2-88-82, моб. 050-017-08-62, до Констянтинівської місцевої прокуратури 06277-2-86-67.

Шукати в на сайті