Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 22 лютого 2016 р.

Фольклорний колектив «Дивина» у Добропільському районі


20 лютого Володимирівський сільський будинок культури зустрічав гостей - наукову експедицію, яка збирає по селах старий фольклор: Поліщук Карину, фольклориста, яка є студенткою Київської музичної академії, учасника фольклорного колективу «Дивина» Кимощюк Богдана з м.Авдіївка, який понад року живе в м. Києві, працює оператором на каналі «Громадське ТБ», та знімає документальний фільм про переселенців, що єднаються під стріхою театру; Хоружий Людмилу Євгенівну – вчителя музичних теоретичних дисциплін, керівника зразкового театру народної пісні «Берегиня».
Захід розпочався хвилиною мовчання про пам'ять Героїв Небесної Сотні та запалили свічку пам'яті про загиблих на Майдані. Шляхова Катерина Власівна та Шейко Віра Тимофіївна були найстаршими учасниками цього заходу, їм вже по 86 років. Віткалова Олександра Яківна, жителька с.Новоторецьке поділилася спогадами, як її віддавали заміж і які обрядові елементи були присутні 54 роки тому. Крищтальова Тамара Миколаївна раніше працювала завклубом у с.Новоторецькому, вона має записи народних, обрядових пісень. Паничова Марія Андріївна з с.Октябрське поділилася своїми фотографіями та спогадами про минуле Учасниця заходу Кирилова Надія Гордіївна з села Володимирівка, яка дуже гарно співає, заспівала пісні років своєї молодості. На заході бабусі продемонстрували весільний обряд «Покривали молоду».





Шукати в на сайті