Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

вівторок, 9 лютого 2016 р.

Нарада з сільськими, селищним головами пройшла конструктивно

9 лютого в залі засідання райдержадміністрації відбулася нарада з сільськими, селищними головами. На нараду були запрошені начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, керівники районних служб, представники ЗМІ. На порядок денний виносилося сім питань. Відкрив нараду в.о.голови райдержадміністрації Олександр Баранник, який ознайомив присутніх з порядком денним та надав слово виступаючим. Одним з перших питань, яке викликало активне обговорення у присутніх, - це забезпечення виконання законодавства України з питань реєстрації місця проживання. Начальник Добропільського МВ ГУ ДМСУ в Донецькій області Г. Землянухіна наголосила на основних нововведеннях в законодавстві з цього питання. Але виконання цих положень вимагає від органів місцевого самоврядування технічного, кадрового забезпечення, тощо, що є великою проблемою для села. Про забезпечення підготовки та реалізації інвестиційних проектів в районі проінформували начальник відділу економічного розвитку і торгівлі А. Шевцов та начальник відділу містобудування, архітектору та ЖКГ О. Міргородський. О. Баранник наголосив увагу сільських, селищного голів на тому, що в Донецькій області працює ряд організацій, які готові інвестувати кошти в розвиток місцевих територій, але для цього потрібна зацікавленість і активність сільських голів і сільських громад. Саме активна життєва позиція територіальної громади Добропільщини сприяє вирішенню нагальних проблем та допомагає виконувати плани розвитку громад району. Від місцевої влади вимагається пожвавлення роботи з розробки проектно-кошторисної документації для втілення і успішної реалізації соціальних інвестиційних проектів. Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації В. Купцова довела до відома присутніх інформацію про нове в законодавстві з питань соціального захисту населення, а також акцентувала увагу сільських голів на необхідності прийняття і в 2016 році програми надання допомоги (підтримки) учасникам АТО та їх родинам. Також сільським головам рекомендовано на місцевому рівні прийняти програми про надання одноразової матеріальної допомоги інвалідам Чорнобильської катастрофи категорії 1, постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС категорії 2 у зв’язку з відзначенням у 2016 році 30-х роковин Чорнобильської катастрофи. Про стан виконання розпорядження голови райдержадміністрації від 14.01.2016 № 9 «Про створення комісій з перевірки стану готовності простіших укриттів та споруд подвійного призначення» проінформували головний спеціаліст з питань цивільного захисту райдержадміністрації Л. Чамор та начальник 19 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Донецькій області О. Агібалов. 
Сільські голови надали пропозицію скласти план проведення перевірок, та запросити представників ГУ ДСНС для надання практичної допомоги. Заслухали присутні інформацію завідувача сектору з питань внутрішньої політики апарату райдержадміністрації І. Дяк про стан перейменування вулиць та населених пунктів в районі. Постановою Верховної Ради України від 4 лютого «Про перейменування окремих населених пунктів та районів» перейменовані села Артема, Леніна, Петрівське та Урицьке Добропільського району. Проблемним залишається це питання в Октябрській об’єднаній територіальній громаді, де ще не прийнято рішення про перейменування сіл Октябрське та Рози Люксембург. Також всім сільським головам було рекомендовано прискорити роботу з повідомленнями всіх підприємств, установ, організацій про нові назви вулиць і населених пунктів, а також інформувати населення з цього питання через ЗМІ. Завідувач юридичного сектору О. Калашнікова розповіла про нове в законодавстві України.







Шукати в на сайті