Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 8 лютого 2016 р.

Зміни умов надання окремих видів допомог


 Верховною Радою України 24 грудня 2015 року схвалено Закон України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України” , яким передбачається змінити умови надання окремих видів соціальної допомоги. Законом передбачається, що тимчасова державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів надаватиметься з урахуванням матеріального стану сім’ї, в якій виховується дитина. Допомога на дітей одиноким матерям - у розмірі, що дорівнює різниці між 100 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.
       Враховуючи, що з 1 січня 2016 року будуть змінені розміри вищезгаданих допомог, виплата цих допомог у січні 2016 року буде призупинена . Після підготовки відповідного Урядового рішення, яке буде прийняте Кабінетом Міністрів України, виплата вищезазначених допомог буде відновлена, з урахуванням змін до деяких законодавчих актів України. При цьому, звертаємо увагу, що для громадян, які звернуться у період січня- березня 2016 року за призначенням зазначених видів допомоги за новими умовами, планується зазначені допомоги призначати та виплачувати з 1 січня 2016 року. Допомога на догляд дітям-інвалідам призначається одиноким матерям, незалежно від факту роботи, навчання, служби та отримання державної допомоги одиноким матерям.

Шукати в на сайті