Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 15 лютого 2016 р.

Пам'ять тихо звучить, Немов мідний набат…


15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Саме цього дня 15 лютого 1989 року з Афганістану були виведені радянські війська, які впродовж десяти років брали участь у війні на території цієї країни. Ця війна давно скінчилася, але біль втрати – це жива біль, вона на все життя. Юнаки з гідністю виконали свій патріотичний обов’язок та назавжди будуть для нас прикладом.
Багато з них не повернулись, але пам’ять про героїв афганської війни назавжди залишиться у наших серцях… Живим ще й досі сняться гори, походи, стрілянина і друзі, яких втратили. Це була війна, яка не дала відповіді ні на одне питання. Війна, в якій не було переможців, а була тільки страшна ціна. Ціна людського життя, материнських сліз, горя. Традиційно 15 лютого пройшла зустріч воїнів-інтернаціоналістів Добропільського району, присвячена 27-й річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан. Захід розпочався покладанням квітів до пам’ятника воїнам-афганцям в м.Добропілля. Зі словами привітання до присутніх звернулись керівники міст та району: в.о.голови райдержадміністрації Олександр Баранник, голова районної ради Тамара Бєлянкіна, голова громадської організації «Ветеранів Афганістану Добропільського району» Володимир Лобас. Присутні вшанували подвиг своїх земляків та згадали імена тих, хто не повернувся з поля битви, тих, хто зазнав каліцтва на війні і тих, хто повернулися, але смерть наздогнала їх вже після війни, через підірване здоров’я.
      Надалі учасники зустрічі відвідали Свято-Покровський храм в м. Добропіллі, де благочинний Добропільського округу протоієрей Федір відслужив панахиду за загиблими та померлими воїнами-інтернаціоналістами. Продовженням районного заходу стало покладання квітів та урочистий мітинг біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам в с.Добропілля, в якому взяли участь керівництво району, представники громадськості. Приємною подією для всіх афганців району став приїзд побратимів з міст Краматорськ та Дзержинськ. 
      Товариші разом відвідали матір вже померлого воїна-афанця С. Галата в с. Красноподілля та пом’янули його на кладовищі. Завершилась зустріч концертною програмою «Афганистан: не потерян и не забыт…» в кафе с. Добропілля. Дуже приємно, що в ці дні та й по життю з цими мужніми чоловіками завжди поруч знаходяться їх дружини, такі чарівні, і, водночас, сильні жінки. З районного бюджету виділено 6 тис. грн. для надання одноразової матеріальної допомоги воїнам – афганцям. В школах району в ці дні пройшли «уроки мужності» та зустрічі воїнів -«афганців» зі школярами. В закладах культури району теж в ці дні проведені книжкові виставки, вечори – зустрічі «Афганський злам душі людської». На території району проживає 46 воїнів – інтернаціоналістів. Всі ветерани війни в Афганістані входять до складу громадської організації «Ветеранів Афганістану Добропільського району», яка створена у вересні 2013 року (голова організації Володимир Лобас). 












Шукати в на сайті