Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

вівторок, 9 лютого 2016 р.

Про роботу Пенсійного фонду з постраждалими від Чорнобильської катастрофи


Серед усіх трагедій, яких зазнало людство, аварія на Чорнобильській атомній електростанції не має аналогів за масштабами негативного впливу на здоров’я людей. Щороку ми згадуємо тих, хто ціною власного здоров’я, а часом життя, протистояв страшному лиху, тих хто першими прийняли на себе смертельний радіоактивний вогонь. Найбільше постраждали від аварії жителі України.

Тільки в перші кілька тижнів після аварії від радіаційних опіків та гострої променевої хвороби помер 31 українець. А скільки померло згодом, отримавши завелику дозу опромінення — немає такої статистики. І хоча від тих трагічних подій минуло майже 30 років, є добропільчани, які і сьогодні відчувають на собі наслідки аварії на станції. Станом на 01.01.2016 року на пенсійному обліку в нашому управлінні перебуває 363 особи з числа учасників ліквідації аварії на ЧАЕС та потерпілих від Чорнобильської катастрофи, з них до 1 категорії віднесено 178 осіб, 2-4 категорії – 185 осіб. Із числа постраждалих від Чорнобильської катастрофи 1 категорії 154 ліквідатори отримують пенсію по інвалідності відповідно до ст.54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи». Середній розмір пенсії ліквідаторів-інвалідів – 5994,35 грн. Для зазначеної категорії осіб встановлено мінімальну пенсійну виплату, яка не може бути нижчою: в інвалідів 1 групи – 3060,90 грн (285% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність), 2 групи – 2738,70 грн (255%), 3 групи – 2416,50 (225%) Пенсії особам, віднесеним до 2-4 категорії, обчислюють за нормами Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» зі зниженням пенсійного віку відповідно до ст.55. Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи». Крім цього, до таких пенсій встановлюють додаткову пенсію за шкоду, заподіяну здоров’ю, в розмірі: для 2 категорії-170,82 грн; для 3 категорії-113,88 грн; для 4 категорії – 56,94 грн. Працівники Фонду завжди захищають законні інтереси “чорнобильців”, дбають, щоб вони отримували пенсійні виплати вчасно і в повному обсязі та мали всю правову інформацію відносно їх пенсійного забезпечення. В 4 кварталі 2015 року цій категорії осіб виплачено пенсій на суму понад 13,9 млн. грн.

Заступник начальника управління Н. М. Громило 

Шукати в на сайті