Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 9 листопада 2016 р.

"Перлини народної творчості"

Сьогодні, 9 листопада 2016 року в  залі засідань райдержадміністрації проведено святковий концерт до Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва. Голова райдержадміністрації Дмитро Кірносов,  голова районної ради Тамара Бєлянкіна, та начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Ю. Літвінова привітали працівників культури та майстрів народного мистецтва зі святом та нагородили почесними грамотами та подяками працівників за їх багаторічну плідну працю, творчі досягнення, самовідданість і вірність обраній справі, творчий внесок у розвиток культури краю.
По завершенню офіційної частини всі присутні мали змогу заглянути в малесенький творчий калейдоскоп культурного життя району.
А розпочався він з представлення творчих родин. Добропільщина повниться чудовими творчими родинами, сім’ями. З яким захопленням ми спостерігаємо за цими людьми, але глибокого розуміння їхньої відповідальності постійного напруження і зайнятості не відчуваємо. Не легко, складно пліч-о пліч бути поряд роками і вдома і на роботі, тобто 24 години на добу. Вони енергійні, добрі душею, з жаром в серці і почуттям людяності, люди співучі і хороші організатори – сім’я Дорошкевичей Тетяни та Едуарда, сім’я Рязанцевих Ірини та Юрія, сім’я Корчомкініх Людмили та Сергія, які віддали культурі понад 20 років свого життя.
Окремою сторінкою культури Добропільського району є аматори – майстри народної творчості. У народної творчості – багато граней, кожна з яких висвічує особливим, оригінальним і по своєму притягальним колоритом. Отже глядачі почули захоплюючи розповіді про Марію Гайдук – майстриню ляльки - мотанки із с.Криворіжжя, про талановиту людину, руками якої твориться краса - картини із насіння - Олену Яворську із с.Володимирівка, та звичайну вчительську сім’ю, яка захоплюються народно-прикладним мистецтвом та співом – родину Блашнікових, що мешкає в с.Шилівка.
Не могли не згадати і про енергійних завжди у пошуку нових ідей та задумів, відданих своїй справі керівників вокальних колективів Світлівського будинку народних традицій Войніч Наталю та Островську Анастасію. Зразкова студія сольного співу «Сузір’я» та народний вокальний колектив «Камертон» постійно приймають участь у районних та обласних культурно-мистецьких заходах, завдяки чому знайшли своїх шанувальників, однодумців, захоплених творчим натхненням. Наполеглива праця керівників і амбіційне бажання бути кращими, допомогли учасникам цих колективів долати перешкоди, ставати переможцями конкурсів та фестивалів різних рівнів, а саме головне, отримувати щирі оплески своїх глядачів.
Добропільський край славиться талановитими дітьми. Тут проживають юні танцюристи, співаки. Осередок зародження таких талантів – клубні заклади, де діти творять та розвивають свої різнобічні здібності. Дзвіночками нашого району є Валентин Буганцев, Євгенія Рязанцева, Софія Лиса, сестри Веселови, та Кузнецови, Денис Худолеєв, Діана Живиляк, Танюшка Фіронова, Поліна Щербак, Анастасія Філіна і Софія Котова. Без юних співаків не проходить жодне районне свято, вони виступають не тільки на обласних, а й на Всеукраїнських конкурсах. Мають багато відзнак. Дуже приємно, що саме діти з Добропільського району у цьому році прийняли участь у міжнародному фестивалі «Золота Європа» і вибороли призові місця.
Творчість не має меж. Добропільщина не просто «має талант», а що цей величезний талант мають ось такі ще маленькі, але вже громадяни нашої країни, які можуть бути прикладом для дорослих.













Шукати в на сайті