Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 3 листопада 2016 р.

Тиждень енергозбереження в районі

В Добропільському районі з 10 по 14 жовтня 2016 року пройшов Тиждень енергозбереження, під час якого проведена певна організаційно-просвітницька робота. З метою звернення уваги до проблем використання енергії, економії енергоресурсів, охорони навколишнього середовища, залучення школярів до корисної діяльності з питань енерго- і ресурсозбереження, формування в учнів свідомого ставлення до необхідності підвищення ефективності використання енергоресурсів в період з 10 по 14 жовтня 2016 року в школах району проведено тиждень енергозбереження та організовано наступні заходи.
Шкільні плани заходів передбачали тематичні уроки, конкурси творчих робіт, дитячих малюнків, зорієнтованих на пропаганду збереження енергоресурсів, регіональне їх використання, формування свідомого ставлення у учасників навчально-виховного процесу до проблеми енергозаощадження. Виховні заходи були проведені за такою тематикою: «Збережемо електроенергію», «Енергозбереження – ефективне рішення екологічної проблеми», «Енергозбереження в побуті», «Проблеми раціонального використання енергоресурсів в Україні», «Енергозбереження – крок до майбутнього», «Раціональне використання електроенергії». Виставка літератури про енергозбереження в Україні, виготовлення дитячих листівок «Заощаджуй в школі й дома», конкурс малюнків «Збережемо енергію разом», «Діти за чисту енергію», інформаційний десант «Бережи енергію в класі і дома». Відбулися перегляд відеороликів, вікторини, круглі столи для старшокласників, ігри-розваги для молодих за зазначеним напрямом.
За підсумками проведеної роботи у рамках тижня були вирішені наступні питання: 
- формування у дітей умінь та навичок енерго- та ресурсозбереження;
- удосконалення знань про енерго- та ресурсозбереження.
В заходах прийняло участь понад 800 дітей та підлітків. 13 котелень району мають автономне опалення, вид палива – вугілля. 
Відділом економічного розвитку та торгівлі райдержадміністрації з промисловими підприємствами та підприємствами роздрібної торгівлі району була проведена відповідна роз’яснювальна робота щодо енергозбереження.
Сільгосппідприємствами Добропільського району впроваджені такі енергозберігаючі заходи і технології: заміна застарілої техніки на сучасну, енергозберігаючу при проведенні польових робіт; впровадження енергозберігаючих технологій вирощування сільгоспкультур. 
Інформаційно-роз’яснювальна робота проведена на об’єктах житлово-комунальної сфери. 
Згідно заходів з енергозбереження проведено капітальний ремонт зовнішнього освітлення по сел. Святогорівка (82од./4,79км), с. Мар’ївка (24од./1,104км), с. Петрівка (13од./0,574км), с. Веселе (13од./0,7 км), с. Грузьке (52од./2,348 км), с. Рубіжне (56од./1,840 км), с. Кутузівка (40од./1,495 км), Всього сума по заходам з енергозбереження складає 1182,5 тис.грн., з них з місцевого бюджету 1192,3 тис.грн.
По заходам з енергозбереження, проведених в 2011-2015 роках, економія ПЕР склала 0,59 тис. т.у.п., вартість зекономлених ПЕР 106,3 тис.грн. Всього сума по заходам з енергозбереження складає 1192,30 тис.грн. З початку року виконано оснащення бюджетних установ енергозберігаючими лампами в кількості 88 од. на суму 4,2 тис.грн.
Щомісяця, починаючи з 18 січня поточного року, проводяться наради з сільськими та селищним головами, на яких керівництво райдержадміністрації звертається з пропозицією підготувати та прийняти на місцях програми, націлені на здешевлення кредитів для населення на впровадження енергоефективних заходів. Отримані листи від 7 сільських, 1 селищної рад, ОТГ та фінансового управління з відповідями, що програми відшкодування відсотків за кредитами залученими фізичними особами, ОСББ на енергоефективні заходи прийматись не будуть через відсутність джерел фінансування. 
За 9 місяців поточного року на сайті райдержадміністрації для мешканців району були розміщені статті: «Користуйтеся енергозберігаючими технологіями», «Джерело енергії, що змінить Україну», «Держенергоефективності підтримує нову ініціативу ЄБРР з фінансування енергоефективних проектів у житловому секторі України», «Населення продовжує активно утеплюватися за підтримки Уряду». Щотижня, а то і двічі на тиждень, з 21 червня поточного року на сайті райдержадміністрації розміщуються статті щодо заходів з енергозбереження та енергоефективності, надані управлінням комунікацій та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності. Головам сільських та селищної рад на апаратних нарадах постійно наголошується на проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо популяризації державної програми енергоефективності та місцевих програм серед населення через сайти, збори громадян.

Шукати в на сайті