Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 3 листопада 2016 р.

«Рівень культури населення можна судити по стану кладовищ»

На території Святогорівської селищної ради всі місця поховання перебувають у зразковому стані завдяки порядності, працьовитості та активності нашої громади. У цьому році багато уваги приділялося саме благоустрою місць поховань. З метою раціонального використання бюджетних коштів селищної ради вирішили проводити закупівлю матеріалів за бюджетні кошти, а виконання робіт проводити власними силами. Так, ще у січні 2016 року було закуплено будівельні матеріали для ремонту пам’ятника в селі Нововікторівка і за короткий період силами мешканців відремонтували місце поховання 298 воїнів. Та не просто відремонтували, а ще й знайшли імена 77 невідомих солдат та увіковічнили їх для нащадків на гранітних плитах. Вразило й озеленення Братської могили, бо квіти та вічнозелені дерева висаджені з любов’ю. Саму активну участь приймали родини Попенкових, Лукаренко та Семенюк.

По вулиці Привітній також активно працюють над підтриманням у порядку кладовища. На внески громадян у минулому році встановлена частина забору, а в цьому році селищна рада придбала ще огорожу на суму 12800 та, знову ж, жителі власними зусиллями огородили цвинтар. І на цьому не зупиняються: зібрали кошти та придбали бензокосу для систематичного покосу трави, розчищають прилеглу територію, планують встановити стіл та лавочки. Ініціаторами є Максимов О.І. та Нагорна Н.І.
На центральному кладовищі в смт. Святогорівка запропоновано кардинально вирішити проблему порядку: розбили територію цвинтаря на сектори, завели книгу обліку поховань з координатами близьких померлих, визначили відповідального за порядок. На загальних зборах прийняли рішення про розмір щорічних внесків на утримання кладовища. Дякуючи Тарадайку В.М. та Вентонякі М.Ю. цвинтар досяг європейського рівня.
Наприкінці жовтня проведено толоку на кладовищі по вулиці Степовій. Зібралося близько 30 чоловік. За лічені години вирубали поросль, скосили траву та вигребли листя, адже тут завжди підтримується порядок. Організаторами виступили Авраменко Т.А. та Мовчанюк Л.Ф. 
За ініціативою Жахалової Г.В. зроблений ремонт останнього невідремонтованого пам’ятника загиблих воїнів в роки Великої Вітчизняної війни, який розташований на кладовищі по вулиці Зеленій. Близько 40 чоловік у серпні та вересні щоденно виходили з самого ранку, щоб не заважала літня спека, вирубувати колючі чагарники та сухі дерева. Результат їхньої праці видно відразу – яскрава бронзова постать солдата возвеличується над доглянутими могилами.
 Територія кладовища в селі Вірівка займає велику площу. У жовтні цього року селищна рада придбала залізобетонну огорожу на суму 27700 грн. Важко згуртовувалися люди для підготовки території, бо населення в селі постійно зменшується і з корінних вірівчан більше похилих пенсіонерів. Керівництво селищної ради направляла й робітників з благоустрою, і зверталися до військових за допомогою. Та на сьогоднішній день установка огорожі в стадії завершення. В тому і полягає робота селищної ради, щоб дати зрозуміти людям про значимість суспільної праці. Приємно спостерігати, як за короткий період згуртувалися люди, як виникають нові ідеї для покращання рівня життя односельців. Самими активними організаторами були Зоненко Н.Т., Масюра М.П. за підтримкою Авраменко Т.А. та Бєлянкіна В.Г.

Радує, що в процесі проведених робіт на території селища з’явилося декілька ініціативних груп, які навіть змагаються між собою за рівень якості виконаної роботи.
Керівництво селищної ради завжди відгукується на ініціативи населення та намагається втілити їх в життя.

Шукати в на сайті