Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

пʼятницю, 1 квітня 2016 р.

Сільська бібліотека в житті дитини


Сільська бібліотека – культурний центр села Мирне (Леніна), берегиня звичаїв та традицій рідного краю, місце, де люди отримують потрібну інформацію та проводять своє дозвілля. Вивчаючи нові форми роботи, передовий досвід бібліотек області та району, працює за спеціалізацією «Бібліотека духовного відродження» і оформлена в стилі «Світлиці». До послуг відвідувачів відкриває двері – ошатний, продуманий інтер’єр, світле гарне приміщення, оформлені книжкові виставки, дитячі малюнки, куточки народного побуту, вишиті рушники, Герб України, портрет Т.Г.Шевченка.
При бібліотеці працюють клуби за інтересами «Джерело» для дорослих, та дитячий «Росяна краплина». Очолює цю прекрасну бібліотеку Ольга Федорівна Курмаз – грамотний фахівець і активіст не тільки села, а і району. Всі роки своєї праці в першу чергу приділяє увагу роботі з дітьми, їх патріотичному вихованню, інтелектуальному і естетичному розвитку. Діти цікавляться тим, як жили наші предки, їх обряди та традиції і біблітекар згуртувала їх у народознавчому клубі за інтересами «Росяна краплина». Члени клубу є активними учасниками всіх заходів бібліотеки.
Кожного року бібліотека проводить Тиждень дитячого читання. Підсумком Тижня став конкурс «Найкращий читач 2016 року Ленінської сільської бібліотеки» для дітей 3-5 класів, на який була запрошена вчителька Шилівської ЗОШ Лукашова В.Я. Діти розповідали про улюблені прочитані книги, відгадували загадки, вікторини, малювали улюблених героїв казок. Виставка дитячих малюнків «Талановиті рученята» представлена в фойє сільського будинку культури. За підсумками конкурсу кращими читачами визначені Самойлова Діана та Шишкіна Валерія.
Активними і постійними читачами бібліотеки є Шуміленко Анюта і Черкашин Данило. Вони учасники районного конкурсу «Найкращий читач 2015 року». В цьому році Шуміленко Анюта і Черкашин Данило представляли Шилівську школу на районній олімпіаді з історії. В підготовці до олімпіади допомагали бібліотекар Ольга Федорівна та вчитель Вікторія Ярославівна і результат не забарився: діти стали переможцями.

Шукати в на сайті