Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 11 квітня 2016 р.

Пілотний проект «Сучасні можливості підтримки грудного вигодовування»



В області стартував пілотний проект «Сучасні можливості підтримки грудного вигодовування». Добропільський район – один із учасників проекту. Даний проект реалізовується за підтримки ГО «ПРОМИР» спільно з ЮНІСЕФ. Мета проекту – надання підтримки для забезпечення належного харчування немовлят та дітей раннього віку.
Для проведення активної профілактичної та роз’яснювальної роботи з молодими мамами, семінарів, лекцій та майстер-класів з грудного вигодовування, в районі будуть сформовані групи з медичних працівників, які будуть тісно співпрацювати із фахівцями кафедри педіатрії, неонатології та дитячих інфекцій Донецького Національного медичного університету. На сьогоднішній день в районі дітей до 1 року – 122, із них 37 % - на грудному вигодовуванні. Бажання кожної матері і батька – це виростити дитину міцною, здоровою, розумною. Одним з найбільш важливих факторів, які впливають на формування майбутнього здоров’я дитини, є характер його вигодовування протягом першого року життя. Материнське молоко є ідеальною їжею для дітей цього періоду.
Дані досліджень свідчать, що діти, яких годували грудьми краще розвиваються розумово; контакт матері та дитини під час годування грудьми викликає відчуття постійного захисту та тепла. У них рідше спостерігаються розлади шлунково-кишкового тракту, хронічні захворювання, цукровий діабет. Грудне молоко щорічно запобігає шести мільйонам дитячих смертей і не лише захищає дитину, але й позитивно впливає на здоров’я жінок.

Шукати в на сайті