Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

пʼятницю, 8 квітня 2016 р.

Держенергоефективності підтримує нову ініціативу ЄБРР з фінансування енергоефективних проектів у житловому секторі України

7 квітня Голова Держенергоефективності Сергій Савчук взяв участь в офіційному відкритті в Україні програми Європейського банку реконструкції та розвитку з підтримки енергоефективної модернізації житла "IQ energy". "Ми вітаємо нову ініціативу ЄБРР, спрямовану на підвищення енергоефективності в одному з найбільш енергоємних секторів України – житловому секторі. Окрім вже діючої та популярної державної програми "теплих" кредитів, ця ініціатива стане додатковим джерелом фінансування енергоефективних заходів для наших співвітчизників", - прокоментував подію Голова Агентства.
На переконання Сергія Савчука, державна програма з енергоефективності, яку розробило Агентство, стала початком розбудови українського ринку утеплення житла. "Програма показала, що в Україні займатися енергоефективними проектами реально та вигідно. Це той поштовх, який дозволив активізувати зусилля міжнародної спільноти, фінансових установ, експертного середовища у сфері енергоефективності. І вже сьогодні ми спостерігаємо відкриття нових програм за участю різних банків", - повідомив він та додав, що започаткування нової програми із більшою кількістю банків створює між ними конкуренцію щодо умов кредитування. І, в першу чергу, це стосується встановлення розміру процентної ставки за цими кредитами. Так, ЄБРР виділяє 75 млн євро на впровадження програми "IQ energy" та долучає до її реалізації три українські банки-партнери ("УкрСиббанк", "ОТП Банк" та "Мегабанк). Програма передбачає, що позичальникам, фізичним особам, які беруть участь у програмі та дотримуються її критеріїв, буде компенсовано від 15% до 20%, а ОСББ – від 25% до 35% загальної суми інвестицій у рекомендовані технології та матеріали. Кредити надаватимуться на реалізацію широкого спектру заходів з енергоефективності, зокрема, термоізоляцію стін, дахів та підлоги перших поверхів; встановлення сучасних енергоефективних вікон, котлів на біомасі; модернізацію систем теплопостачання; встановлення сонячних систем опалення тощо. Розроблено каталоги енергоефективних матеріалів та обладнання, які можна переглянути за посиланням: http://www.iqenergy.org.ua/technologies. Також у рамках програми "IQ energy" буде надаватися технічна допомога проектам для багатоповерхових будинків.
Довідково: ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. Станом на середину березня 2016 року банк узяв на себе зобов'язання щодо надання понад 11 мільярдів євро в рамках 363 проектів у країні.

Шукати в на сайті