Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

вівторок, 26 квітня 2016 р.

Соціальний захист постраждалих від наслідків ліквідації аварії на ЧАЕС

Станом на 25 квітня 2016 року в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації перебуває 57 осіб, постраждалих на ЧАЕС. На теперішній час управлінням укладено договір з санаторієм «Приазовкурорт» для забезпечення путівками громадян вказаної пільгової категорії. На 2016 рік заплановано та виділено план асигнувань на соціальне забезпечення, а саме: на безкоштовне отримання ліків – 1500,00грн. та на безкоштовне зубопротезування -3850,00грн., та відповідно складено договори з Донецьким КП «Фармація», КЛПЗ «Добропільська стоматологічна поліклініка».

На обліку для отримання путівки для санаторно-курортного лікування постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи перебуває 5 осіб:
- система кровообігу-1 особа;
- ендокринна система – 2 особи;
- серцево-судинний профіль – 1 особа;
- шлунково-кишковий тракт – 1 особа 
Для підвищення якості медичного обслуговування постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС мешканців Добропільського району за допомогою сучасних засобів діагностики, лікування та медико-психологічної реабілітації КЛПЗ «Добропільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» уклав договір про співпрацю з Державним закладом «Науково-практичний медичний реабілітаційно-діагностичний центр Міністерства охорони здоров’я України», розташований за адресою: Донецька область, м. Костянтинівка, вулиця О. Невського, 14.
Згідно укладеного договору, постраждалі внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС мешканці Добропільського району можуть отримувати:
- високоспеціалізовану консультативну медичну та медико-психологічну допомогу за участю кандидатів та докторів медичних наук;
-високоспеціалізовану консультативно-діагностичну допомогу у консультативно-діагностичному відділі медико-психологічного спостереження за постраждалими внаслідок аварії на ЧАЕС та співробітниками МНС;
- високоспеціалізовану терапевтичну допомогу у відділенні терапії та радіаційної медицини (денний стаціонар);
- високоспеціалізовану нейрореабілітаційну допомогу у відділенні нейрофізіології та нейрореабілітації з денним стаціонаром;
- високоспеціалізовану психіатричну допомогу у психоневрологічному відділенні (денний стаціонар);
-високоспеціалізовану психологічну (психодіагностичну, консультативну, психокорекційну) допомогу у відділенні медичної та соціальної психології.

Шукати в на сайті