Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 10 жовтня 2016 р.

В Добропільському районі стартував фестиваль фольклору «Роде наш красний»

   Кожна родина має свої обереги, своїх берегинь, що бережуть рід від лиха, від усього злого. Берегині, обереги роду - це дідусі і бабусі - найстарші і наймудріші люди в роду. З давніх - давен в сім'ях так велося: слово - порада старших - то був закон. Старше покоління передали нам, як скарб, численні народні звичаї і поради, успадковані від попередніх поколінь.
   Одним із кристалів художньо відшліфованого й відібраного часом людського досвіду є фольклор. Саме він, убираючи в себе життєвий шлях багатьох поколінь, являє собою пам'ять минулих століть і живу традицію сьогоднішнього дня.
     7 жовтня 2016 року Світлівський будинок народних традицій зібрав всіх тих, хто не рахує свої літа, хто зберігає оптимізм, почуття гумору, бадьорість. Щоб разом заспівати пісню і на якийсь час забути негаразди та труднощі на перший районний фестиваль фольклору «Роде наш красний». Щоб взяти в ньому участь, до с.Світле завітали близько 200 учасників, серед них колективи із м.Селідове, м.Мирноград, м.Добропілля, Олександрівського та Добропільського районів.
Традиційно розпочався фестиваль в фойє будинку народних традицій, де всіх присутніх гостинно зустрічали та частували смачними українськими варениками працівники закладу, запашними та цілющими чаями територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Добропільського району. Також гості мали змогу насолодитись переглядом виставки робіт місцевих майстрів декоративно-ужиткового мистецтва. 

На фестиваль завітали почесні гості: голова Добропільської райдержадміністрації Дмитро Кірносов та його заступники Наталя Перекотій і Олександр Баранник, заступник голови районної ради Ірина Стрепоченко, помічник народного депутата Євгена Геллєра Алевтина Жук. Коли гості пройшли до фойє, за добрим старим звичаєм, всі учасники зустріли із піснею «Ой зеленеє жито, зелене».

Кожній добрій справі повинен бути добрий початок - так і перший районний фестиваль фольклору розпочався створенням «Вінка єдності», який буде символізувати започаткування проведення фестивалю, після чого настоятель церкви Святої Трійці отець Леонід привітав всіх присутніх та освятив свяченою водою. А згодом, глядачі мали нагоду послухати український народний фольклор у прекрасному виконанні звичайних сільських талановитих і працелюбних людей. Людей, які щоденно важко працюють, але в їх серці завжди є місце для пісні, незалежно від ступеня стомленості, адже у пісні українці забувають про горе, печаль, втому ...

Виконати почесну місію у виборі найкращих учасників фестивалю було запрошено заступника начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Шмельову Світлану Василівну, директора комунальної установи культури “Донецький обласний учбово- методичний центр культури” Марусій Сергія Олександровича, заслуженого діяча мистецтв України Геннадія Борисовича Дибовського, кульпрацівника БК шахта «Добропільська» Лілю Романівну Цецхладзе.

На розсуд журі конкурсантами було представлено 16 номерів. І після завершення творчого марафону членами журі були визначені переможці:
- дипломом переможця районного фестивалю фольклору «Роде наш красний» у номінації фольклорні, народні колективи, ансамблі народної пісні (від 5 осіб) нагороджений ансамбль народної пісні «Мрія» Святогорівського міського будинку культури;
- дипломом переможця районного фестивалю фольклору «Роде наш красний» у номінації мала форма колективу (дует, тріо, квартет) нагороджено дует «Дівчата» Завідокудашевського сільського клубу;
- дипломом переможця районного фестивалю фольклору «Роде наш красний» у номінації окремі виконавці (солісти) нагороджено Бокун Сергія Світлівський БНТ. Всіх останніх учасників без винятку було відмічено Дипломами фестивалю за збереження пісенно-фольклорних традицій та подарунками.

Райдержадміністрація висловлює щиру подяку народному депутату України Євгену Геллєру та його помічнику Алевтині Жук, як головному меценату даного заходу, за вагомий внесок і розвиток аматорського мистецтва Добропільського району. Будьте сьогодні, завтра і завжди опорою для всіх, кому люба й дорога культура українського народу. 





Також велика подяка відділу культури і туризму РДА (Літвінова Ю.М.), колективам Світлівського будинку народних традицій, Шевченківського сільського клубу та всім причетним за організацію та проведення заходу. 
Фестиваль закінчився, проте залишилися позитивні емоції, щире, мелодійне слово, яке не лише закарбується в пам’яті гостей, а й з новою силою розквітне із приходом наступної осені. З огляду на хороший старт, сподіваємося, що фестиваль стане традиційним.









Шукати в на сайті