Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 13 жовтня 2016 р.

Герої не вмирають!

Сьогодні, 13 жовтня, в Святогорівському міському Будинку культури відбувся урочистий захід, присвячений Дню захисника України «Сила нескорених». В цьому році це свято на державному рівні відзначається вдруге. 14 жовтня є особливим для українців, він поєднав у собі три значущі підстави вважати його святковим: релігійну, державну і ідеологічну. Цього дня православні відзначають День Покрови Пресвятої Богородиці. На свято Покрови в нашій країні відзначається День українського козацтва, адже Покрова завжди була покровителькою козаків. Козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави. З метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві Указом Президента України було встановлено свято – День захисника України.


Участь в урочистостях прийняли сільські голови, керівники відділів і управлінь райдержадміністрації, підприємств та установ району, громадськість, військовослужбовці ЗСУ, військові частини яких дислокуються на території району, представники Добропільського ОМВК та ЗМІ.
Зі словами привітання до всіх присутніх звернулися в.о.голови райдержадміністрації Наталя Перекотій, заступник голови районної ради Ірина Стрепоченко, підполковник, командир дивізіону Володимир Круглов, заступник командира бригади з морально-психологічного забезпечення Ігор Немінський. Вітаючи присутніх, виступаючі підкреслювали, що тільки разом з українським народом українська армія захистить державу, українські військовослужбовці завжди захищали і будуть захищати свій народ.


Подяками райдержадміністрації за мужність, відвагу, вірність військовому обов’язку та з нагоди Дня захисника України було відзначено 12 військовослужбовців ЗСУ.
Після урочистого виконання Державного Гімну України зазвучали слова молитви про героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє у виконанні А. Островської «Герої не вмирають». Під час виконання пісні в залі не було жодного байдужого слухача, а на суворих обличчях солдатів було видно сльози. Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам'ять всіх, хто загинув, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України. 


У виконанні учасників художньої самодіяльності Світлівського БНТ (директор Т. Дорошкевич), Святогорівського МБК (керівник О. Павлюченко ) та Вірівського сільського клубу (Ю. Рязанцев) лунали різноманітні пісні: патріотичні, ліричні, українські народні. Деякі глибоко торкнули серця присутніх. З великим задоволенням слухали пісні про рідний край, матір, любов, родину та рідну Батьківщину, яку солдати з честю охороняють та бережуть наш спокій. 
«Нам є що захищати, нам є що берегти, нам є що боронити. Ми – України діти, вона одна у нас» - лунало зі сцени.
Перед початком заходу всі присутні мали можливість ознайомитися з виставкою декоративно-прикладного мистецтва «Сила нескорених», яку підготували учні Святогорівської ЗОШ та працівники Будинку культури. Учні Святогорівської ЗОШ підготували для військовослужбовців обереги та малюнки з побажаннями миру, добра, скорішого повернення додому. Не дивлячись на дощову погоду, всі присутні на святі з задоволенням поїли смачної солдатської каші, яку приготували військові.
В цей день та напередодні в школах району пройшли заходи патріотичного спрямування «Герої не вмирають», зустрічі з військовослужбовцями, спортивні змагання «Супер – козак» між солдатами та старшокласниками. Школярі району долучилися до Всеукраїнської акції «Оберіг захисника».

Учні Світлівської ЗОШ поклали квіти до меморіальної дошки на честь свого земляка, Героя Небесної Сотні В. Наумова.  Учні та жителі села Золотий Колодязь поклали квіти та вшанували пам’ять загиблих на блок-посту біля в’їзду в село. В Добропільській ЗОШ спільно з сільським Будинком культури вже традиційно пройшов «Покровський ярмарок». В Ганнівській ЗОШ першокласників урочисто прийняли в козачата. Завтра, 14 жовтня, урочистості продовжаться в населених пунктах району.

Шукати в на сайті