Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 17 жовтня 2016 р.

Гідна праця - як запорука соціальної стабільності та сталого розвитку країни

В рамках відзначення Всесвітнього дня дій за гідну працю та Міжнародного дня боротьби з бідністю 13 жовтня 2016 року Добропільським міським центром зайнятості було проведено публічне обговорення успішної реалізації на місцевому рівні «Стратегії подолання бідності» та Меморандуму про взаєморозуміння щодо реалізації Програми Гідної праці МОП для України на період 2016-2019 років. Участь у заході взяли представники виконкому міської ради та районної адміністрацій, соціальні партнери: управління соціального захисту населення міста та району, міський та районний центри соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, Добропільське об’єднане управління Пенсійного фонду України, роботодавці міста та району. 
Захід відкрила директор Добропільського міського центру зайнятості Вікторія Бугаєць. Яка зазначила, що кожна людина заслуговує на гідне життя, де вона могла би реалізувати всі свої основні потреби. Значну роль у здобутті гідного життя грає робота. Мільйони людей, що шукають роботу, мають потребу в тому, щоб уряд забезпечував соціальний захист, закріплення прав трудящих у законодавстві та забезпечення їх на практиці. 
Присутні активно долучилися до обговорення шляхів реалізації Стратегії подолання бідності на містах, забезпечення стабільної зайнятості з гідним рівнем заробітної плати на підприємствах міста і району, про переваги легального працевлаштування з реальною заробітною платою. Більшість підтримала думку, що збереження діючих та створення нових робочих місць стане запорукою подолання дефіциту гідної праці.
Бідність неможливо подолати лише шляхом підтримки нужденних. Необхідні такі економічні умови, при яких в людей з'явиться можливість самим підвищувати свій добробут — працювати і заробляти. Створення таких умов у державі — це і є справжня стратегія подолання бідності.

Шукати в на сайті