Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

пʼятницю, 28 жовтня 2016 р.

Змагання серед юних ерудитів

Відповідно до заходів з реалізації програми підтримки та розвитку дитячої обдарованості «Надія Донеччини», з метою сприяння поширення світогляду, отримання різної додаткової інформації, інтелектуального розвитку, стимулювання творчого потенціалу, пошуку, підтримки талановитої учнівської молоді 27 жовтня 2016 року у відділі освіти відбувся районний конкурс серед юних ерудитів «Інтелект шанс». 
Гостями конкурсу були координатор благодійної діяльності ПрАТ «Глини Донбасу», голова громадської організації Любов Марченко, завідувач сектору з питань внутрішньої політики та організацій роботи Добропільської РДА Інна Дяк.
В конкурсі прийняли участь 25 переможців районних предметних олімпіад з базових дисциплін серед учнів 9-11 класів.  Координатор районної програми підтримки та розвитку дитячої обдарованості «Надія Донеччини», практичний психолог відділу освіти Лілія Паращук, як завжди, підібрала для конкурсантів дуже цікаву тему для спілкування: «Надії маленький оркестр під керуванням…»
Конкурс складався з 5 турів.
В І турі «Декларація самоцінності» конкурсанти представляли себе в оригінальній формі, коротко розповіли про важливі категорії власного життя. Під час бліц-опитування отримували питання на загальну ерудицію.
В ІІ турі «Оратор» учасники писали ессе на тему конкурсу «Інтелект шанс» - «Надії маленький оркестр під керуванням…». Це строчка з пісні Булата Окуджави «Надежды маленький оркестр под управлением любви», але три крапки в темі ессе кожен конкурсант наповнював своїм змістом.
Учасники також готували домашнє завдання – готували «Обкладинку для диска». В цьому диску був перелік пісень, які розкривали зміст душевних переживань молодих людей, їх думок та сподівань, життєвих цінностей, рис характеру та власного життя. Зміст цього туру був наповнений любов’ю до батьків, сім’ї, до України, хвилюваннями за власне майбутнє, вірою в добро, мир та перемогу.

Дуже цікавим був конкурс «Незвична творчість власними руками» - домашнє завдання, в якому конкурсанти проявили художні здібності – намалювали картини з відбитків пальців та долоньок.
Переможці конкурсу:
Суліма Дар’я (9 клас Добропільська ЗОШ І-ІІІст.)
Ємець Віра (10 клас Шилівська ЗОШ І-ІІІст.)
Телько Маргарита (11 клас Ганнівська ЗОШ І-ІІІст.)
Усі учасники нагороджені дипломами та пам’ятними медалями «Інтелект шанс». Переможці конкурсу отримали головний приз - сертифікат на отримання стипендії від ПрАТ «Глини Донбасу» та статуетки переможця. 
Спонсор програми підтримки та розвитку дитячої обдарованості «Надія Донеччини», районного конкурсу серед юних ерудитів «Інтелект шанс» - директор ПрАТ «Глини Донбасу» Ткач Ігор, при взаємодії з головою громадської організації «Добре поле» Л. Марченко.






Шукати в на сайті