Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 17 жовтня 2016 р.

Козацький фестиваль «Покрова на Хортиці»

З нагоди Дня Захисника України, у день Покрови історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» Національного заповідника «Хортиця», що у м. Запоріжжя, вже сьомий рік поспіль радо приймав VIІ-ий Всеукраїнський козацький фестиваль «Покрова на Хортиці». Незважаючи на несприятливу погоду, кількість гостей на святі вразила – здавалося, усе Запоріжжя святкувало Покрову на Хортиці. Особливий дух козацької звитяги захоплював і створював надзвичайно піднесений настрій! Цього дня працював ярмарок майстрів народного мистецтва, виступали професійні та аматорські фольклорні пісенні колективи Запоріжжя й України, пройшли презентації традицій національних меншин регіону, працювала дитяча майстерня, відбулися надзвичайно цікавий виступ-реконструкція від «Січових козаків» і молебен в Церкві Покрови Пресвятої Богородиці, вистава театру ляльок "Микита Кожем'яка" та ін. Вже за традицією, головна подія фестивалю - святковий концерт. Душевні пісні, і запальні танці нікого не залишили байдужими.
На великій сцені були представлені фольклорні колективи м.Запоріжжя, м.Дніпропетровська, м.Марганця, м.Мелітополя та ін. Також гостями фестивалю були колективи Донецької та Луганської областей. Представники Мангушського району, Волноваського району, Добропільського району Донецької області, Новоайдарського району Луганської області вкотре продемонстрували свою майстерність і були дуже тепло прийняті господарями та гостями фестивалю.  Народний вокальний колектив «Камертон» Світлівського будинку народних традицій гідно представив Добропільщину на фестивалі «Покрова на Хортиці» виконавши на головній сцені фестивалю «Сад, виноград» та «Мову єднання», не залишивши байдужим жодного, хто був присутнім на цьому святі!!! Учасники фестивалю були нагороджені відзнаками, грамотами, подяками засновників фестивалю, цінними подарунками оргкомітету та спонсорів фестивалю.
Дуже радує те, що люди не забувають своєї історії і передають її іншим. Адже, так тримається світ: на минулому, теперішньому і майбутньому.











Шукати в на сайті