Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 18 вересня 2017 р.

УРЯД ВИДІЛИТЬ 1 МЛРД ГРИВЕНЬ НА ПІДТРИМКУ ФЕРМЕРІВ

13 вересня Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про схвалення Концепції розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації на 2018-2020 роки». Уряд офіційно визначив фермерство як найбільш оптимальну форму розвитку сільського господарства і основний пріоритет державної підтримки. Кабінет міністрів України запропонує Верховній Раді передбачити в державному бюджеті на 2018 рік 1 млрд гривень на підтримку фермерів.«Ми маємо підняти українське фермерство на абсолютно новий якісний рівень. Це дасть можливість створити нові робочі місця на селі, наситити якісними продуктами внутрішній український ринок та зробити значний внесок у розвиток національної економіки», - зазначив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.За три роки, за розрахунками Уряду, кількість робочих місць, створених фермерами, має зрости в 5 разів – з 100 тис до 0,5 млн
- розвинуте фермерство забезпечить створення нових робочих місць на селі
- сприятиме вирішенню проблеми із безробіттям в сільській місцевості
- забезпечить розвиток сільських територій.
Мета Уряду – підтримка переробки сировини всередині країни
- це дозволить збільшити валютну виручку від аграрного експорту
- підвищити прибутковість виробників сільгосппродукції.
«Впровадження системної підтримки фермерства дозволить збільшити виробництво валової продукції сільського господарства вдвічі за три роки до 12% та розвинути переробку сировини всередині країни», - зазначив перший заступник мінагрополітики Максим Мартинюк. Також він наголосив на тому, що програма підтримки підкріплена значним фінансовим ресурсом: «В наступному році Уряд пропонує закласти в держбюджеті рекордну суму на підтримку фермерських господарств – 1 млрд гривень. Крім того, продовжують діяти і інші напрямки підтримки, зокрема, надання пільгових кредитів, часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання, здешевлення переробного обладнання».
Як програма допоможе фермерам
- Програма включає в себе фінансові інструменти підтримки виробництва тваринницької продукції, садівництва, виноградарства та переробки сільськогосподарської продукції.
- Будуть здешевлені агрокредити і агрострахування, надана підтримка фермерам-початківцям.
- Для розвитку садівництва виноградарства, хмелярства та вирощування органічної продукції планується проведення спеціальних земельних аукціонів на право оренди земель.
- Будуть створені стимули для технічного переозброєння фермерів, збільшення площ під органічними культурами (прогноз приросту -10%), а також відновлення галузей тваринництва.
Як Програма вплине на економіку країни
- в результаті очікується збільшення частки фермерських господарств у виробництві продукції сільського господарства до 12%
- орієнтація на переробку продукції в середині країни замість сировинної моделі сільського господарства
- зростання кількості створених фермерами робочих місць в п’ять разів - із 100 тис до 0,5 млн. 
Джерело посилання: Добропільська районна рада

Шукати в на сайті