Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 11 вересня 2017 р.

«ЗАГИБЛИМ – ПАМ'ЯТЬ, ПОВАГА ЖИВИМ»

Наше з вами життя триває. У ньому відбуваються складні, а часом і драматичні за своїм змістом події, народжуються нові покоління українців, які прагнуть нових звершень, не забуваючи історію рідного краю. Майже у всіх селах Добропільщини пройшли заходи з нагоди відзначеня 74-ї річниці визволення Донбасу та Добропільського району від німецько-фашистських загарбників.
Як це було… У проведенні Донбаської операції було задіяно в складі двох фронтів більше мільйону чоловік, біля 21 тисячі мінометів, зброї, 1200 танків та самохідних артилерійських установок, біля 1400 літаків. Вона була проведена успішно і склала умови для наступних операцій щодо визволення України в цілому. Втрати радянських військ: всього загинуло 66166 воїнів, 207356 поранених.
Наші земляки- 2328 чоловік- з перших днів війни боронили Батьківщину. На фронт часто йшли сім’ями, а проти ворога повстало і старе, і мале. Прикладів тому- безліч.
Піонер Ваня Бабенко із с. Добропілля кілька разів виводив із ладу ворожу лінію зв’язку. Під час чергової диверсії, вороги його схопили і повісили. На його честь в селі одна із вулиць носить його ім’я.
Відомий снайпер- старшина, земляк Головін за роки війни знищив 400 гітлерівців, був нагороджений орденами Червоної Зірки, Прапора, Слави 2.3 ступенів, медаллю «За відвагу». Загинув смертю хоробрих 21 квітня 1945 р під час штурму Берліну.
У вересні 1943 року, прорвавши могутню оборону фашистів на Сіверському Донці, війська Південно-Західного фронту (командуючий генерал, пізніше маршал Радянського Союзу Р.Я.Малиновський) перейшли в рішучий наступ. Добропільщину звільняли воїни 32 стрілецького корпусу. 6 вересня вже були звільнені села Грузьке і Торецьке; 7 вересня- Володимирівка та Октябрське; 8 вересня- Новоторецьке, Добропілля, Новотроїцьке, Золотий Колодязь, Нововодяне, Веселе. 9- вересня- Ганнівка, Новофедорівка, Ленінське, Юр’ївка, Кам’янка, Криворіжжя, Святогорівка.
Зі сльозами на очах, радісно і схвильовано зустрічали селяни своїх воїнів- визволителів. Щасливими і незабутніми
залишились назавжди у пам’яті ці вересневі дні на протязі 74 років.
837 червоноармійців знайшли останній прихисток на території с. Кам’янка. Це- військовополонені, закатовані в фашистському концтаборі, що діяв у селі під час окупації.
У братській могилі с . Добропілля поховано 362 воїни, Новогришиному 227, Новокриворіжжі- 270, Нововікторівці-298, Благодаті-152, Новотроїцькому- 117, Веселому-43., Шиловому- 36, Золотому Колодязі- 23,… такі могили розташовані у 50 населених пунктах району.
Низький Вам уклін, ветерани-герої,
За сльози, що Вами утерті,
За те, що Ви нас закривали собою,
І світ рятували від смерті.
За те, що Вам волю вдалось повернути-
Ніхто не забутий, ніщо не забуте!
Ми, нинішнє покоління, у великому боргу перед тими, хто звільнив рідну землю від загарбників. На жаль, час безупинно йде вперед, забираючи з собою у вічність визволителів, ветеранів. Але ми пам’ ятаємо про Ваш подвиг, і в наших серцях назавжди Ви залишитесь прикладом мужності. Ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих і висловлюємо вдячність живим.
Ми обов’язково збудуємо заможну і сильну українську державу!
На території Шилівської сільської ради у с. Кам’янка Кам’янським СК (директор Кутня В.П.) проведено Мітинг, присвячений Дню визволення Донбасу за участю громади села, територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Добропільського району (директор Болотова М.С.), голови ГО «Добре поле» Марченко Л.О.
Делегація учасників заходу привітала зі святом жителя с. Кам’янка- ветерана бойових дій 2-ї світової війни Білецького О.В.






На території Октябрської сільської ради у с. Володимирівка Володимирівським СБК (директор Балик Н.Л.), старостою с. Володимирівка- Сацурою В.М. проведений Мітинг « Твоїм визволителям, Донбас» за участю старости с. Новоторецьке Махнибороди А.С.,депутата Добропільської районної ради Середи Ю.І., заступника голови Добропільської районної організації ветеранів Наровілової Л.В., територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Добропільського району – директор Болотова М.С.


Проведено акцію «Тюльпани пам’яті» з висадженням учасниками заходу 26-ти квітів біля Меморіалу загиблим воїнам с. Володимирівка, які символізують 26-у річницю Незалежності України. Сацура В.М. запросив односельців на «Солдатський привал» , де пройшли спомини про героїчне минуле земляків- учасників ІІ-ї світової війни.

Шукати в на сайті