Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 14 вересня 2017 р.

Донеччина: лише незначний відсоток податкових накладних блокується СМ КОР


Система моніторингу оцінки ступеня ризиків (СМ КОР) – це насамперед механізм боротьби із зловживаннями у сфері оподаткування податком на додану вартість, який сприяє детінізації економіки, створенню рівних конкурентних умов діяльності для суб’єктів господарювання та, як наслідок, збільшенню надходжень до бюджету.
На даний час система вже довела свою ефективність. Слід зауважити, що із загальної кількості податкових накладних/розрахунків коригування під блокування підпадає лише незначний їх відсоток. 
Так, з початку роботи СМ КОР (01.07.2017) платниками податків Донецької області в Єдиному реєстрі податкових накладних станом на 08 вересня 2017 року зареєстровано понад 642,6 тис. податкових накладних/розрахунків коригування на суму ПДВ понад 3,9 млрд гривень. З них зупинена реєстрація 7,4 тис. податкових накладних/розрахунків коригування на суму 158,5 млн гривень. Це становить лише 1,1 % від загальної кількості податкових накладних/розрахунків коригування, що реєструвалися.
Наголошуємо, що працівники ДФС України продовжують працювати над удосконаленням системи, зокрема, над удосконаленням критеріїв, які запобігають підпаданню податкових накладних реального сектору економіки під систему ризиків і їх зупинці, а також над спрощенням процедур та скороченням строків розгляду документів для підтвердження реальності операцій.
Нагадуємо, що Головним управлінням ДФС у Донецькій області запроваджено щоденну телефонну «гарячу» лінію «Функціонування СМ КОР» та щотижневі зустрічі з платниками податків, на які за отриманням консультацій може звернутись кожен платник ПДВ Донецької області. Телефон «гарячої» лінії (097) 101-59-77.
Більш детально з графіком роботи «гарячої» лінії можна ознайомитись за посиланням http://dn.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/308550.html, з графіком проведення зустрічей можна ознайомитись за посиланням http://dn.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/308548.html.

Шукати в на сайті