Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 20 вересня 2017 р.

Державна підтримка фермерських господарств

Мінагрополітики презентувало «Концепцію розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації на 2018-2020 роки». На пряму підтримку АПК у проекті бюджету 2018 року закладено 6,3 млрд. грн., з яких безпосередньо на фермерство - 1 млрд. грн. Сьогодні українські фермери обробляють 22,3 % (4,438 млн. га) сільськогосподарських земель в У країні. Вони формують 6-7% аграрного ВВП. Фермерські створили 93,7 тис. робочих місць.
Половину з 1 млрд. грн. бюджетної підтримки для фермерів отримають кооперативи. Про це розповів під час прес-конференції перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, відповідаючи на запитання кореспондента AgroPolit.com.
«Із 1 млрд. грн приблизно 50% піде на підтримку фермерів, але через підтримку кооперативів і об’єднання цих фермерів… Законодавство передбачає 2 форми кооперативного об’єднання у сільському господарстві: обслуговуючі та виробничі», - пояснив він.

Перший заступник міністра додав, що ставка на кооперативи — невипадкова.
«Кооперативи для фермерів - можливість виходу на ринок. У деяких галузях, наприклад, молочному скотарстві - це надзвичайно критична річ для забезпечення належного рівня якості кінцевої продукції. Тому кооперативи для нас важливі. На жаль, Україна при потужному розвинутому господарюванні має 590 економічно активних кооперативів. Тоді як в Австрії чи Данії з усього об’єму молока кооперативами виробляється 97%. Тому у нас величезний потенціал і потреба, щоб кооперативи утворювалися», — пояснив Мартинюк.
Перший заступник аграрного міністра додав, що наразі розробляються критерії отримання цієї підтримки.
«Ми в процесі напрацювання інструментарію та способів підтримки, зокрема й для допомоги фермерству. Ми визначили основні рамкові принципи: накреслити точки зростання, процес отримання допомоги має бути простим, прозорим та автоматичним. Ми налаштовані на те, щоб заявки на отримання дотацій подавалися в електронному вигляді», — говорить він. Джерело посилання: cайт Agropolit.com








Шукати в на сайті