Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 21 вересня 2017 р.

Дитяча злочинність - проблема всього суспільства

Останніми роками все гостріше і гостріше наше суспільство починає турбувати проблема дитячої злочинності. Злочини, скоєні неповнолітніми, з кожним роком зростають.  Найпоширенішими злочинами серед неповнолітніх залишаються крадіжки. Якщо в минулому неповнолітні вчиняли злочини через важке матеріальне становище та були переважно учнями шкіл-інтернатів та професійних училищ, то сьогодні складне матеріальне становище не є рушійною силою для вчинення злочину, а неповнолітні, що вчинили злочин, це переважно учні шкіл, технікумів, коледжів, навіть університетів та проживають в сім’ях з середнім достатком. Згідно інформації, наданої Добропільським відділенням поліції на території Добропільського району протягом 2017 року неповнолітніми скоєно 3 злочини. Майже всі неповнолітні, що скоїли злочини є учнями професійних училищ. Після детального аналізу злочинів було встановлено, що в загальній масі, злочини скоєні 16-17 річними юнаками, які проживають в неповних сім’ях або в тих сім’ях, де батьки неналежним чином виконують свої батьківські обов’язки. Основними причинами, що штовхають дітей на злочинний шлях, є впевненість у власній безнаказаності у зв’язку з юним віком, компанія яка вміло нав’язує свою волю та відсутність змістового дозвілля.
Найголовнішою причиною дитячої злочинності є відсутність необхідного виховання дітей вдома та послаблення батьківського авторитету в суспільстві в цілому. Спрацьовує простий закон: коли батьки не приділяють належної уваги вихованню своїх дітей, за них це роблять: вулиця, погана компанія, телебачення, інтернет, алкоголь та наркотики…
Підліткова злочинність – трагічне явище сучасності, яке викликає у нас лише біль та сум за дітьми зі змарнованим дитинством. Неповнолітнього злочинця можна покарати але набагато важче попередити причини і наслідки його поведінки. Для цього недостатньо бути психологом чи педагогом, насамперед, треба любити дітей і боротись не з ними, а з тим, що змушує їх скоювати протиправні дії та аморальні вчинки.
Служба у справах дітей проводить велику роботу у боротьбі з дитячою злочинністю та вживає всіх необхідних профілактичних заходів для її попередження.

Шукати в на сайті