Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 20 вересня 2017 р.

«Ми вражені темпами відновлення Авдіївки» – євродепутат Даріуш Розатті

У Авдіївці пройшов круглий стіл з питань екологічної безпеки та водозабезпечення міста за участі депутатів Європарламенту, голови Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського, заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгія Туки та заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Марії Іонової.
Перед початком круглого столу делегати ознайомились з роботою Авдіївського коксохімічного заводу та станом відновлювальних робіт у житлових будинках, які постраждали внаслідок обстрілів з боку проросійських бойовиків.«Ми вражені тими темпами, якими відновлюється місто. Ми вітаємо зусилля мешканців Авдіївки з відновлення мирного життя, але це лише початок важкого шляху. Вже багато зроблено, але найнагальніша проблема зараз – розв’язати питання з водопостачанням», – підкреслив депутат Європарламенту Даріуш Розатті.
Під час круглого столу представників Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС ознайомили з основною інформацією щодо життя Авдіївки та розповіли про існуючі проекти з відновлення водопостачання. Так, за словами Павла Жебрівського, у місті найближчим часом буде збудовано 10 бюветів для забезпечення населення питною водою, а також прокладено понад 10 кілометрів водогонів. Очільник області зазначив, що основною проблемою залишається забезпечення коксохімічного заводу технічною водою.
«Для нас було дуже важливо відвідати коксохімічний завод для того, щоб зрозуміти яке велике значення він має для життєдіяльності Авдіївки, у тому числі у питаннях водозабезпечення. Зараз для Європейського Союзу важливо забезпечити сталий мир, щоб гарантувати безперервну роботу заводу. Ми віримо, що люди, які у такі важкі часи зберегли працездатність заводу, у майбутньому зможуть розвивати та модернізувати його», – заявила євродепутат Ребекка Гармс.
Голова Донецької ОДА Павло Жебрівський наголосив, що місцева влада очікує від європейських партнерів посилення тиску на агресора, в тому числі й у питаннях відновлення газо-та водопостачання.


 

Шукати в на сайті