Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 14 березня 2016 р.

Проводи зими в селі Світле


Останній тиждень перед Великим постом називають Масляною. Масляна розпочинає весняний цикл традиційних свят. Масляна - це перехід від Зими до Весни. Кожен день тижня має свою назву.
«Прощальної» неділі було прийнято проводжати Масляну, що уособлювала собою зиму. Не залишились осторонь і жителі сіл Світле та Шевченок. На площі села Світле зібралося чимало людей. Ті, хто прийшов на свято мали змогу побачити цікаву програму – гумористичні пісні, веселі танці та розваги у виконанні Валентина Буганцева, Лисої Софії, Наталі Войнич, Анастасії Островської, НСК «Камертон», ФНА «Світанок», дитячої студії вокального співу «Сузір’я» Світлівського БНТ та вокального гурту «Вечірні зорі» Шевченківського СК. Учасники рядженими, піснями танцями та різними заклинаннями проганяли Зиму та накликали Весну. Найактивніші жителі взяли участь у конкурсах-змаганнях із перетягування канату, чіпляння колоди, поїдання млинців, інших народних забавах.
Світлівці продемонстрували неабиякі кулінарні здібності і пригостили всіх бажаючих смачними млинцями, варениками, пиріжками та гарячою кашею. Заключним акордом дійства стало спалення Опудала вітаючи народження весни. Головною традицією, про яку не забули і учасники дійства, це просити в одне – одного пробачення за колишні образи. Велика подяка благодійникам, які надали матеріальну допомогу в проведенні свята – Антипенку В.В. та Благову В.В., а також організаторам Дорошкевич Т.В. та Сметаніній А.М. Всі учасники отримали велике задоволення, гарний настрій та бадьорість.

Шукати в на сайті