Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 3 березня 2016 р.

Обговорення актуальних проблем по створенню спроможних громад

2 березня в райдержадміністрації в рамках виконання Проекту ГО «Добропільський Центр молоді «Добро» «Сприяння місцевим органам влади в реалізації процесу добровільного об’єднання громад» відбулася інформаційна зустріч «Застосування законодавства щодо об’єднання територіальних громад» у форматі круглого столу.
В засіданні прийняли участь:в.о. голови райдержадміністрації О. Баранник, заступник голови райдержадміністрації Н. Перекотій, заступник голови районної ради І. Стрепоченко, керівник апарату райдержадміністрації В. Перейма, сільські, селищний голови, керівники відділів та управлінь райдержадміністрації, голова Громадської ради при райдержадміністрації А. Махниборода, представники громадських організацій та політичних партій, керівник Проекту «Сприяння місцевим органам влади в реалізації процесу добровільного об’єднання громад» Вікторія Зубкова, експерт з питань реформи місцевого самоврядування Українського незалежного центру політичних досліджень Івана Лукері, експерт з питань формування бюджетів спроможних громад Інституту громадського суспільства Ніна Наталенко.
Зі вступним словом до учасників інформаційної зустрічі звернувся Олександр Баранник, наголосивши увагу всіх присутніх на тому, що реформа щодо децентралізації та місцевого самоврядування в Україні, яка передбачає передачу в місцеві бюджети частки загальнонаціональних податків, створює економічну зацікавленість громад в розвитку нових виробництв, підтримці бізнесу тощо. Децентралізація призведе не лише до змін системи влади в країні. Зміни стосуються всіх аспектів нашого повсякденного життя. Всілякі дозволи, реєстрації і посвідчення – для ведення бізнесу, наприклад, можна буде отримувати на місцях. Можна буде залучати вирішувати, чи ремонтувати школу, утеплювати дитячий садочок, де лагодити дорогу – можна буде самостійно. Реформа дасть можливість поліпшити життя у своїй громаді і в країні в цілому.
Зустріч була направлена на обмін думками щодо актуальних питань процесів реформування місцевого самоврядування та децентралізації в Україні між експертами та представниками громади.
Учасники зустрічі отримали відповіді на проблемні питання безпосередньо від фахівців – експертів з питань реформи місцевого самоврядування та формування бюджетів спроможних громад.




Шукати в на сайті