Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 27 липня 2017 р.

Україна православна


28 липня - Свято Володимира Великого та День хрещення Київської Русі-України.
Це державне свято засноване у 2008 році і відзначається в контексті національних інтересів України. Дата для цього дня обрана не випадково: 28 липня християнський світ вшановує пам'ять рівноапостольного великого князя Володимира.
Завдяки князю Володимиру Київська Русь у 988 році отримала хрещення. Язичницькі ідоли більше не служили культом в Київській Русі і вважалися святотатством.

У світі сьогоднішніх реалій звернення до Бога стало потребою для кожної людини. Православні традиції протягом століть міцно вкоренилися в Україні, дозволяючи народу рости духовно. Традиційно в цей день в українських храмах відбувається урочиста літургія, яка збирає безліч віруючих. Хресний хід, благословення та молитви в День Хрещення Київської Русі дозволять зрозуміти справжнє значення української державності, її єдність і роль у світовій історії та культурі.
В Добропільській районній ЦБС оформлено тематичні полиці та календарні виставки «Православна моя Україна», в сільських бібліотеках - книжкові виставки «Християнська любов – спасіння України». Відбудуться інформаційні години «Хрещення Київської Русі – перша сходинка до духовності» - в Нововодянській сільській бібліотеці, «Православна моя Україна» - в Шевченківській сільській бібліотеці.


Шукати в на сайті