Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 20 липня 2017 р.

Сергій Савчук: Разом з данськими партнерами будемо працювати над збільшенням виробництва тепла з відновлюваних джерел в Україні

Дослідити шляхи збільшення частки відновлюваних джерел енергії в системі теплопостачання України – мета нового проекту, який буде реалізовано в рамках двосторонньої співпраці України та Данії. План його реалізації обговорив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук разом з Георгієм Гелетухою - головою Біоенергетичної асоціації України та Клаусом Фафнером - керівником проекту данської компанії «Rambøll Denmark», яка має понад 70-річний досвід роботи в енергетиці та реалізує низку проектів в 14 містах України.
Зокрема, компанія «Rambøll Denmark» опрацює механізми стимулювання сфери виробництва тепла з «чистих» джерел в Україні, а також можливості створення ринку біомаси.
Серед пріоритетних завдань проекту – розробити фінансові моделі будівництва ТЕЦ на біомасі потужністю 5-20 МВт електричної та 10-60 МВт теплової енергії із адаптацією до конкретних населених пунктів.«Важливо створити гнучку фінансову модель біоТЕЦ, яка може бути застосована для конкретного українського міста, враховуючи законодавче підґрунтя, переваги та можливі перешкоди. Такий проект має бути рентабельним та із невеликим строком окупності. У разі успішності проекту його можна буде мультиплікувати та адаптувати до реалій інших міст України», - наголосив С.Савчук.
Представники компанії відзначили, що мають досвід роботи у розробці ТЕО для проектів з відновлюваної теплоенергетики. Вони також підтвердили, що для фінансових інституцій важливо мати справу з конкретним проектом, щоб вирішити питання інвестування.
Як пояснив Голова Агентства, ще одне важливе питання, що потребує опрацювання – це виробництво енергії з відходів. В Україні для цього значний потенціал. Проекти у цій сфері допоможуть вирішити проблему утилізації відходів та водночас питання енергозабезпечення.
«Ми плануємо застосувати досвід Данії у сфері виробництва енергії з відходів. Потрібно дослідити можливості реалізації проектів, у тому числі на засадах державно-приватного партнерства. Агентство, у свою чергу, готове виступити ініціатором змін та стимулювати владу на місцях до активних дій, щоб разом працювати на результат», - прокоментував С.Савчук.
В рамках співпраці данські партнери також розроблятимуть для України рекомендації щодо політики стимулювання використання біомаси для виробництва теплової та електричної енергії. Ще одним результатом двосторонньої співпраці стане сценарій розвитку біоенергетики в Україні до 2035 року із урахуванням технічних можливостей та стану економіки.
Довідково:
Зазначений проект запроваджується за підтримки Українського-данського енергетичного центру та у співпраці з Данським енергетичним агентством.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю
За два тижні липня ОСББ залучили на утеплення багатоповерхівок майже 20 млн гривень




З початку липня, лише за два тижні, ОСББ залучили на енергоефективні заходи майже 20 млн грн. за програмою «теплих кредитів». Для порівняння за весь червень на ці цілі ОСББ спрямували 18,5 млн гривень.
«Як бачимо, літо – найсприятливіший період для підготовки до зими. ОСББ проявляють все більше довіри до програми «теплих кредитів» і переконуються в її численних перевагах. Одна з них - це гарантована державна фінансова допомога на впровадження енергоефективних заходів, що дозволяє ОСББ заощадити половину і більше коштів», - повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
Також мешканці утеплених багатоповерхівок в подальшому значно менше сплачують за комунальні послуги, а квартири стають комфортнішими для проживання та зростають у ціні.
Нагадаємо, що з початку дії програми «теплих кредитів» нею скористалося 974 ОСББ. Вони залучили майже 150 млн грн. на впровадження різних енергоефективних заходів: утеплення, заміну вікон на енергоефективні у під’їздах, встановлення ІТП, модернізацію освітлення тощо.
Управління комунікації та зв’язків з громадськістю

 

 





Шукати в на сайті