Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 15 лютого 2017 р.

«Пам'ять тихо звучить, немов мідний набат..."


15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 
Саме цього дня 15 лютого 1989 року з Афганістану були виведені радянські війська, які впродовж десяти років брали участь у війні на території цієї країни.
Ця війна давно скінчилася, але біль втрати – це жива біль, вона на все життя. Юнаки з гідністю виконали свій патріотичний обов’язок та назавжди будуть для нас прикладом. Багато з них не повернулись, але пам’ять про героїв афганської війни назавжди залишиться у наших серцях… Живим ще й досі сняться гори, походи, стрілянина і друзі, яких втратили.
Це була війна, яка не дала відповіді ні на одне питання. Війна, в якій не було переможців, а була тільки страшна ціна. Ціна людського життя, материнських сліз, горя.
Традиційно 15 лютого пройшла зустріч воїнів-інтернаціоналістів Добропільського району, присвячена 28-й річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан.
Захід розпочався покладанням квітів до пам’ятника воїнам-афганцям в м.Добропілля.

Зі словами привітання до присутніх звернулись керівники міста, голова райдержадміністрації Дмитро Кірносов, голова районної ради Тамара Бєлянкіна, голова громадської організації «Ветеранів Афганістану Добропільського району» Володимир Лобас.
Присутні вшанували подвиг своїх земляків та згадали імена тих, хто не повернувся з поля битви, тих, хто зазнав каліцтва на війні і тих, хто повернулися, але смерть наздогнала їх вже після війни, через підірване здоров’я.

Надалі учасники зустрічі відвідали школи №4, 5 м. Добропілля, де встановлені меморіальні дошки колишнім учням, загиблим в Афганістані, та школу №6, на території якої встановлено пам’ятник воїнам-афганцям. 

Потім в Свято-Покровському храмі міста Добропілля благочинний Добропільського округу протоієрей Федір відслужив панахиду за загиблими та померлими воїнами-інтернаціоналістами. 

Продовженням районного заходу стало покладання квітів та урочистий мітинг біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам в с.Добропілля, в якому взяли участь керівництво району, представники громадськості. 
Приємною подією для всіх афганців району став приїзд побратимів з міст Краматорськ та Дружківка. 
Товариші разом відвідали матір вже померлого воїна-афанця С. Галата в с. Красноподілля та пом’янули його на кладовищі.
Завершилась зустріч концертною програмою «Афганистан: не потерян и не забыт…» в кафе с. Добропілля.
 Дуже приємно, що в ці дні та й по життю з цими мужніми чоловіками завжди поруч знаходяться їх дружини, такі чарівні, і, водночас, сильні жінки. 

В школах району в ці дні пройшли «уроки мужності» та зустрічі воїнів -«афганців» зі школярами.
В закладах культури району теж в ці дні проведені книжкові виставки, вечори – зустрічі «Афганський злам душі людської».
На території району проживає 45 воїнів – інтернаціоналістів. Всі ветерани війни в Афганістані входять до складу громадської організації «Ветеранів Афганістану Добропільського району», яка створена у вересні 2013 року (голова організації Володимир Лобас).

Шукати в на сайті