Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

вівторок, 28 лютого 2017 р.

Роз’яснюємо законодавство добропільським підприємцям та юридичним особам

27 лютого 2017 року перший заступник начальника Добропільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Пітик Неоніла Євгеніївна провела семінар для юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців на тему: «Про вплив підвищення з 1 січня 2017 року розміру мінімальної заробітної плати на права застрахованих осіб у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування», за участю фахівців Фонду та представника податкової служби. Під час заходу Неоніла Євгеніївна зазначила, що легалізація доходів громадян є головним фактором збільшення надходжень, як у місцевий бюджет, так і в бюджет Пенсійного фонду. Також вона повідомила про зміни в законодавстві, які розширили повноваження органів місцевого самоврядування у сфері контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, посилили відповідальність юридичних та фізичних осіб за порушення прав громадян. Начальник відділу контрольно-перевірочної роботи Лапоног Анжеліка Геннадіївна нагадала про необхідність сплати єдиного страхового внеску та звернула увагу на те, що, погоджуючись на неофіційні трудові відносини, громадяни позбавляють себе соціальних гарантій, в т.ч. і гідного розміру пенсії.
По закінченню заходу присутні отримали консультацію від начальника відділу ведення електронних реєстрів та підтримки інформаційно-аналітичних систем Волошиної Ольги Сергіївни щодо формування звітності по ЄСВ та заповнили заяви для реєстрації на веб-порталі, завдяки якому зможуть контролювати роботодавця з приводу виплаченого розміру заробітної плати та сплати ЄСВ, що значаться в реєстрі застрахованих осіб. 

Шукати в на сайті