Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

вівторок, 21 лютого 2017 р.

До Міжнародного дня рідної мови

Рішенням ЮНЕСКО 21 лютого оголошено Міжнародним днем рідної мови. Це свято – ще одна нагода для кожного громадянина усвідомити причетність до свого народу, до рідної мови. Кожного року до цієї дати в бібліотеках району відбуваються заходи. В цьому році організовано: книжкові виставки «Чарівні звуки, рідне слово» (Центральна бібліотека), «Рідна мова – чиста, як роса» (Завидокудашевська с/бібліотека), «Слово до слова – зложиться мова» (Новодонбаська с/бібліотека), «Рідне слово, ти зерно, посіяне богом» (Добропільська с/бібліотека), «Мова моя – це душі джерело» (Ганнівська с/бібліотека); мовний калейдоскоп «Без мови рідної юначе, й народу нашого немає» (Завидокудашевська с/бібліотека), літературна подорож «Мужай прекрасна рідна мово» (Криворізька с/бібліотека), година мовознавства «Мови рідної краса» (Святогорівська с/бібліотека), інтелект-вікторина «Мови нашої слова – наче музика жива» (Вірівська с/бібліотека), година мовознавства «І там, де звучить українська мова, живе український народ» (Шевченківська с/бібліотека), година рідної мови «Горжусь і радію, що рідною мовою я володію» (Ганнівська с/бібліотека), урок рідної мови «Плекайте мову» (Золотоколодязька с/бібліотека).
«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, бо вона не що інше, як жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвіт, почування», - писав Панас Мирний. Тож не зрадьмо ту землю, де жили наші предки, де живемо нині ми. Нехай лунає рідне слово в кожному домі, в кожній родині.

Шукати в на сайті