Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 20 лютого 2017 р.

Свято Масляної

Традиція святкувати Масляну сходить корінням до стародавніх часів язичництва, коли наші предки пов'язували початок нового року з сільськогосподарським календарем і радісно зустрічали довгоочікувані весняні дні. З цим святом нерозривно пов'язана традиція пекти млинці, які із-за кольору і форми ототожнюються народом з ласкавим сонечком. У 2017 році святкування Масляної відбувається в період з 20 по 26 лютого.
Традиційно в бібліотеках району до свята Масляної організовано народознавчі заходи: виставка-експозиція «Масляна до нас прийшла» (центральна бібліотека), тематична виставка «Масляна до нас прийшла, млинців гору принесла» (Світлівська бібліотека), календарні виставки «Свято Масляної» (сільські бібліотеки), народознавчі години «Масляна прийшла – гору млинців принесла» (Ганнівська бібліотека), «Масляна іде, весну красну веде» (Новодонбаська бібліотека», «І старий і молодий, Масляній радій!» (Шилівська бібліотека»). Кожен день масляного тижня має свою назву, що визначає його традиції та обряди. Масляні обряди покликані прогнати зимові холоди, зазвати весну, розбудити природу від сну і повернути людям сонячне тепло.

Шукати в на сайті