Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 27 лютого 2017 р.

На Добропільщині відзначили свято Масляної

Масляна – це свято проводів зими холодної, свято зустрічі весни ясної. Веселе святкування, яке триває цілий тиждень, бо як казали раніше, що чим веселіше свято, тим швидше розтане сніг. Масляні забави пройшли минулих вихідних в селах району. Святковими програмами з використанням українських народних обрядів, різноманітними розвагами і конкурсами, частуванням млинцями і варениками проводжали зиму і зустрічали весну.

24 лютого на території Добропільської сільської ради пройшла обрядова програма "Як на масляній неделі". Колектив "Мина" показав обряд масляної, а колектив "Дзвоник" подарував глядачам свої пісні. 
За участь у виставці млинців подяку одержали колективи Добропільської сільської ради, Добропільської ЗОШ, дитячого садку "Казка", кафе "Зірочка", Добропільського СБК, а також ФОП Іллічова І.В., Стрелюк О.М., Потоцька Л.І. та Добропільська сільська бібліотека філ.№5. 
Об'єднавши зусилля місцеві культурні працівники та освітяни представили жителям яскраве свято.

25 лютого у чарівному краї Добропільщини  селі Криворіжжі зібралися односельчани з керівництвом, сільськими депутатами, активом, аматорами сцени сіл Криворіжжя та Новофедорівка  щоби відсвяткувати Велику Масляну. 
Селяни показали все багатство і красу народних звичаїв і обрядів. Відродження їх відіграє особливу роль у відродженні культури, усіх сфер духовного життя. Не обійшлося без пригощання гарячими млинцями з медом, пиріжками та варениками, печивом і гарячими ковбасками та  напоями. Свято супроводжувалось піснями та танцями, виставками народних майстрів села. Найбільше вражень залишилось у найменших учасників свята-дітей, вони активно приймали участь у різноманітних розваг, атракціонах, конкурсах.

Справжню хвилю оплесків і емоцій викликами у присутніх свята спритні хлопці, які змагалися за перетягування канату. Велику підтримку в організації та проведенні свята  надав керівник ТОВ «Рута плюс» Р.А.Курганов. Усі учасники свята були задоволені.
В селиші Святогорівка  творчим колективом міського будинку культури  проведено свято, сценаристом-постановником якого стала Ірина Рязанцева, директор Святогорівського МБК.
В фойє будинку культури працювали виставка робіт декоративно-прикладного мистецтва  та розпродаж кулінарних виробів.
Театралізація була поставлена згідно народних обрядів і традицій: Зима не хотіла залишати свято, зачарувала Масляну, Скоморохи  розважала Зиму проведенням розваг з глядачами,  Зима зняла чари з Масляної, прийшла Весна. Учасників конкурсів пригощали солодощами.  Учасників конкурсів пригощали солодощами.

В програмі взяли участь колективи сіл Святогорівки, Вірівки, Новоукраїнки. Свої номери художньої самодіяльності подарувала сім'я Блашнікових із Шилівки. Жителі  та гості теплими оплесками зустрічали кожного виконавця.
Зі словами вітань до присутніх в залі, до аматорів сцени звернувся голова Добропільської районної ради Т.Бєлянкіна, начальник управління культури і туризму Донецької ОДА  А.Певна, Святогорівський селищний голова В.Бєлянкін, начальник відділу культури і туризму Добропільської РДА Ю.Літвінова.

26 лютого, в останній день Масляної неділі, на площі   біля сільського будинку культури села Вірівка активна група творчих працівників  Святогорівського та Вірівського закладів культури організували та провели народознавче свято «Масляна прийшла-Весну привела».
Відкриваючи свято заступник голови районної ради Ірина Стрепоченко від щирого серця радо привітала усіх присутніх на святі. Побажала усім гарно відпочити, трохи відволіклись від буденних проблем, від усіх негараздів, насолодитися смачним частуванням, потанцювати, поспівати, пожартувати, а також міцного здоров’я, гарного настрою, витримки та терпіння, бути сильними і впевнено йти вперед.


Окрім номерів художньої самодіяльності, гості свята, жителі села мали змогу насолодитися смачними млинцями, варениками, пиріжками та іншими стравами.  Військовослужбовці, військової частини, яка знаходиться на території села цього дня пригощали всіх бажаючих гарячим кулішем та малечу різними солодощами та пряниками зі згущеним молоком.
Величезне захоплення у присутніх на святі викликали ігри, конкурси та народні забави. Справжню хвилю оплесків і емоцій викликами у присутніх свята спритні хлопці, які по гладкому стовпі збиралися зняти з висоти подарунок.


Велику подяка за організацію свята родині Блашнікових із с.Шилівка та депутатам Святогорівської селищної ради Юрію Рязанцеву та Олені Остапенко. Фольклорне свято Масляної у неділю відбулося і  в селі Володимирівка.  Проводжаючи зиму,  староста села Володимир Миколайович Сацура привітав усіх гостей та присутніх. Народне гуляння продовжилося тематичними концертними номерами у виконанні майстрів художньої самодіяльності, іграми конкурсами та розвагами, а також частуванням млинцями. Найкращіх  хозяюшок, за найкращі млинці, було відзначено призами. Величезне захоплення у присутніх на святі викликали роботи учасників гуртків декоративно-прикладного мистецтва та майстринь, які представили свої роботи. По завершенні виступів творчих колективів усі разом спалили опудало зими та загадали бажання скорішого приходу весни та тепла, а ще миру на нашій рідній Україні.











Шукати в на сайті