Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 22 лютого 2017 р.

Обговорення легалізації зайнятості та соціального захисту населення на засіданні колегії


22 лютого в залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання колегії, у якому взяли участь голова районної ради Тамара Бєлянкіна, начальники управлінь, відділів і служб районної державної адміністрації, керівники територіальних органів та інших центральних органів виконавчої влади в районі, керівники підприємств, установ, організацій району, сільські голови. Засідання провів голова райдержадміністрації Дмитро Кірносов.

На засіданні колегії розглянуто два питання. Корисною та змістовною була доповідь першого заступника Добропільської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області Івана Якуніна щодо легалізації зайнятості та заробітної плати в районі та заходи на 2017 рік. Доповідь доповнено цікавою презентацією.
Одним з найважливіших завдань органів виконавчої влади в районі є забезпечення зростання рівня заробітної плати. Дане питання, поряд з питаннями про забезпечення підвищення мінімальної заробітної плати, недопущення скорочення працівників, або переведення їх на неповний робочий час, знаходяться на особливому контролі.Вживаються невідкладні заходи щодо недопущення виникнення заборгованості із заробітної плати. Проводиться моніторинг стану виплати заробітної плати на підприємствах, установах та організаціях району.
Іван Володимирович ознайомив присутніх з планом організаційних заходів з питань легалізації зайнятості населення та заробітної плати на 2017 рік.
Співдоповідачем з цього питання виступила перший заступник начальника Добропільського об’єднаного управління ПФУ Донецької області Неоніла Пітик.Вона акцентувала увагу на тому, що легалізація заробітної плати є одним з головних питань поповнення бюджету для своєчасного фінансування пенсій. Доповідачі відповіли на всі запитання, які були їм поставлені в ході обговорення.
Про підсумки роботи щодо соціального захисту населення району за 2016 рік та основні напрямки роботи на 2017 рік доповіла начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Купцова.
Вона зазначила, що управлінням надаються соціальні послуги різного характеру 9,3 тис. чоловік, тобто 58 % населення району. В 2016 році до управління звернулося 1675 внутрішньо переміщених осіб, на обліку перебувають 47 учасників АТО, яким надаються різні види соціальної допомоги. В 2016 році в процесі роботи Мобільного офісу звернулося 1432 громадянина. В 2017 році планується вирішити питання створення на території району центру надання соціальних послуг у форматі «Прозорий соціальний офіс», що надасть можливість надавати населенню якісні та доступні послуги у сфері соціального захисту населення в межах однієї установи.
Заслухавши доповідь, голова райдержадміністрації відзначив, що за підсумками роботи у 2016 році Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації районне управління відзначено як найкраще в області по наданню якісних та кваліфікованих консультацій. На завершення голова колегії Дмитро Кірносов подякував усім присутнім за роботу та зазначив, що, враховуючи важливість розглянутих питань та для усунення виявлених недоліків, за наслідками сьогоднішнього засідання будуть надані відповідні протокольні доручення.



Шукати в на сайті