Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

пʼятницю, 13 травня 2016 р.

Ситуація на ринку праці у Добропільському районі за січень - квітень 2016 року


Протягом січня – квітня 2016 року до Добропільського міського центру зайнятості було подано для укомплектування 421 вакансію, у тому числі: для робітників – 214, для службовців – 96 та 111 – для осіб, які не мають спеціальної підготовки. Упродовж січня - квітня 2016 року соціальними послугами з працевлаштування служби зайнятості скористалися 1028 безробітних мешканців міста та району, у тому числі 470 – молодь у віці до 35 років (45,7%), 421 - особи з числа безробітних, які мали додаткові гарантії щодо сприяння працевлаштуванню.
Основні зусилля центру зайнятості спрямовані на реалізацію заходів активної політики зайнятості, розширення спектра та підвищення якості надання соціальних послуг. За січень - квітень 2016 року за сприянням Добропільського міського центру зайнятості були працевлаштовано 287 осіб (рівень працевлаштування становить 10,6%), у тому числі безробітні – 160 особи, молодь у віці до 35 років з числа безробітних – 81 особа (50,6% від загальної кількості працевлаштованих), 52 безробітних осіб з числа тих, які мали додаткові гарантії, працевлаштовані за сприянням служби зайнятості (32,5%). Протягом січня - квітня 2016 року у громадських та роботах тимчасового характеру взяли участь 111 осіб, в т.ч у громадських роботах взяли участь – 35 осіб. Укладено 13 договорів на організацію громадських робіт у УСЗН Добропільської міської ради, сільськими та селищною радами Добропільського району.
За направленням служби зайнятості професійне навчання проходили 87 безробітних. Рівень охоплення професійним навчанням складає 8,5%. Створення нових робочих місць, є одним з ключових факторів економічного розвитку міста та району. Законом України «Про зайнятість населення» передбачено надання роботодавцям багатьох пільг: у роботодавців, які створюють нові робочі місця, з'явилася можливість отримати компенсації зі сплати єдиного соціального внеску, 9 роботодавців, які працевлаштували 20 безробітних, у звітному періоді скористалися цією пільгою. Добропільським міським центром зайнятості організовано і проводиться надання безоплатних консультаційних послуг з питань організації та провадження підприємницької діяльності з залученням працівників органів державної влади. Протягом звітного періоду надано 12 консультацій. У січні - квітні 2016 року на обліку в центрі зайнятості, як безробітні, перебували 113 осіб з числа внутрішньо переміщених, 81 особа мала право на отримання допомоги по безробіттю. Працевлаштовано 22 особи, в т.ч. 20 осіб за направленням центру зайнятості; 9 осіб проходили професійне навчання. Протягом звітного періоду 5 безробітних осіб з числа внутрішньо переміщених працевлаштовані за строковими трудовими договорами і роботодавцям, які їх працевлаштували компенсуються витрати на оплату праці, одна особа отримала компенсацію витрат на медичний огляд при працевлаштуванні. Станом на 1 травня 2016 р. на обліку перебуває 47 безробітних з числа внутрішньо переміщених.
На теперішній час залишається проблема дефіциту вакансій підходящої роботи для працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Станом на 1 травня 2016 року на обліку в центрі зайнятості перебуває 546 безробітних громадян. Серед них 302 особи складають жінки; 244 особи – чоловіки; 202 особи – молодь; 246 – особи, які належать до соціально вразливих категорій населення. Із загальної чисельності безробітних 111 осіб проживає у сільській місцевості (435 – у місті). Велика увага приділяється профорієнтаційній роботі з випускниками шкіл, які стоять перед вибором професійної діяльності. Протягом січня - квітня 2016 року проведені «Уроки вибору професії» з використанням профорієнтаційного терміналу - 12 заходів, в яких прийняли участь 314 учнів, без використання профорієнтаційного терміналу - 3 заходи, в якому прийняли участь 71 учень; 4 заходи «День відкритих дверей центру зайнятості» для учнів загальноосвітніх шкіл, взяло участь 145 осіб. Діяльність служби зайнятості і в подальшому зорієнтована на надання адресних послуг безробітним громадянам, забезпечення роботодавців кваліфікованими працівниками, підвищення конкурентоспроможності населення.

Шукати в на сайті