Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 30 травня 2016 р.

Служба зайнятості – громадянам з особливими потребами


Люди з інвалідністю – особлива категоря громадян, яка потребує справедливого соціального захисту і створення таких умов життя, щоб успішно інтегруватися у суспільстві. А тому, службою зайнятості приділяється особлива увага до вирішення проблем зайнятості та працевлаштування людей з інвалідністю.
Відповідно до законів України «Про зайнятість населення» та «Про основи соціальної захищеності людей з інвалідністю в Україні», державна служба зайнятості сприяє трудовій реабілітації та працевлаштуванню громадян з особливими потребами з урахуванням рекомендацій медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) на вільні та новостворені або пристосовані для них робочі місця, заявлені підприємствами. З цією метою постійно ведеться облік осіб з інвалідністю, які звернулися за сприянням у працевлаштуванні, та облік робочих місць, на які, за інформацією підприємства, можуть бути працевлаштовані громадяни цієї категорії. З початку 2016 року на обліку у Добропільському міському центрі зайнятості перебували більше 60 громадян з особливими потребами. З яких були працевлаштовані 2 особи, проходили професійне навчання 1, брали участь у роботах тимчасового характеру 6. Фахівці центру зайнятості постійно працюють над тим, щоб питання працевлаштування громадян з особливими потребами вирішувалися швидко та ефективно, і тому 27 травня 2016 року в приміщенні Добропільського міського центру зайнятості відбувся тематичний семінар для роботодавців за темою «Ефективне працевлаштування спеціалістів, професіоналів з числа осіб з інвалідністю». У заході взяли участь представники 10 роботодавців регіону, ЗМІ та фахівці центру зайнятості.  Директор Добропільського міського центру зайнятості Вікторія Бугаєць доповіла про пріоритетні напрямки роботи служби зайнятості, детально зупинилася на сприянні зайнятості громадян, які належать до соціально вразливих категорій населення, зазначивши, що впровадження нових форм роботи, зокрема відеорезюме шукачів роботи, онлайн-співбесіди з роботодавцями – це можливість прискорити процес працевлаштування.




Шукати в на сайті