Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 25 травня 2016 р.

Відбулося засідання колегії райдержадміністрації


25 травня в Добропільській райдержадміністрації відбулося засідання колегії, яке провів голова районної державної адміністрації Дмитро Кірносов. В роботі взяли участь голова районної ради Тамара Бєлянкіна, голови сільських, селищних рад, керівники структурних підрозділів РДА, керівники бюджетних організацій та установ, керівники правоохоронних, контролюючих органів та місцеві ЗМІ. На початку роботи, в зв’язку з кадровими змінами, Дмитро Олександрович ознайомив присутніх з новим складом колегії. Порядок денний колегії включав два питання. З першого питання про хід виконання Програми соціально-економічного розвитку району на 2016 рік за підсумками І кварталу проінформував начальник відділу економічного розвитку і торгівлі Анатолій Шевцов. Він відзначив, що упродовж січня-березня 2016 року увага органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій району була зосереджена на питаннях забезпечення стабілізації економічних і соціальних процесів.
Проводилась робота щодо зменшення впливу негативних чинників в усіх сферах економічної діяльності та життя населення. Обсяг реалізованої промислової продукції підприємств району склав 179,3 млн.грн. Видобування вогнетривкої глини склало 302,0 тис тонн (в 1,7 раз більше до показників минулого року), за цей період господарствами району вирощено худоби та птиці в живій вазі 13,9 тонн, або 67,8 % до показників 2015 року. Надійшло платежів, які контролюються податковою інспекцією до Зведеного бюджету у розмірі 30855,0 тис. грн. (102 % до показників минулого року). Сума податкового боргу до зведеного бюджету становить 658,9 тис. грн., до державного – 93,2 тис. грн., до місцевого – 575, 7 тис. грн. Працевлаштовані за сприянням ЦЗ 48 осіб. Щодо організації та проведення літнього оздоровлення та відпочинку дітей повідомила Катерина Калюжна, завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації. Вона зазначила, що одним із напрямків державної політики є забезпечення дітей повноцінним, якісним відпочинком та оздоровлення дітей у літній період, стовідсоткове охоплення організованими формами оздоровлення дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Всього в районі дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки віком від 7 до 17 років – 840. На організацію відпочинку та оздоровлення дітей пільгових категорій у 2016 році з районного бюджету планується делегувати в обласний бюджет 60 тис. грн. З обласного бюджету виділено субвенцію у сумі 198 450 грн. на оздоровлення дітей пільгових категорій у КП «Обласний дитячо-молодіжний санаторно-курортний комплекс «Перлина Донеччини». Це дасть можливість оздоровити 63 дитини. Одним із напрямків оздоровлення дітей влітку є організація діяльності пришкільних таборів з денним перебуванням. Відділом освіти райдержадміністрації планується відкриття пришкільних таборів з денним перебуванням для відпочинку 250 учнів з 2-х разовим гарячим харчуванням. Із районного бюджету на ці цілі виділено 50 тис. грн. За підсумками розгляду питань на колегії були прийняті відповідні рішення з урахуванням пропозицій і зауважень та надано доручення відповідним службам усунути недоліки в роботі. 


Шукати в на сайті