Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 7 серпня 2017 р.

Перша річниця «Шлюбу за добу» в Маріуполі


Головне територіальне управління юстиції у Донецькій області повідомляє, що в Маріуполі 3 серпня відзначили першу річницю пілотного проекту Міністерства юстиції України «Шлюб за добу». З його початку в палаці культури «Молодіжний» за скороченою процедурою уклала шлюб 1451 пара, з них 999 – мешканці тимчасово неконтрольованої українською владою території. Маріуполь за числом наречених, які скористались такою послугою, займає третє місце після Києва та Одеси.

Зручність сервісу полягає в можливості в один день і подати заяву про укладення шлюбу, і зареєструвати створення нової сім’ї. Наречені двох пар, які приїхали в цей день до Маріуполя з міст Донецька та Макіївки, відмітили, що дійсно реєстрація шлюбу зайняла у них 3 години. З квітня до пілотного проекту в Донецькій області приєднався Бахмут, в якому вже зареєстровано 77 шлюбів.
В.о. начальника Головного територіального управління юстиції Олена Павлова проінформувала присутніх представників засобів масової інформації і про інші пілотні проекти Мінюсту та електронні сервіси, якими можна користуватись вже сьогодні. Серед них реєстрація народжень в пологових відділеннях, звернення до відділів ДРАЦС через «Он-лайн будинок юстиції», можливість провести апостилізацію документу без відвідування Києва. Керівник управління юстиції обговорила із журналістами та кореспондентами мету та завдання Всеукраїнського просвітницького проекту «Я маю право», який стартував в липні поточного року, запросила їх бути активними учасниками його реалізації спільно зі всіма працівниками юстиції Донеччини.

Шукати в на сайті