Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 28 серпня 2017 р.

Домашнє насильство - це злочин


Домашнє насильство - не злочин, а просто сімейний скандал, куди стороннім не варто втручатись.
Так думає більшість наших громадян. Проте ніхто і не здогадується, що у той час відбувається вбивство людини, як особистості і проявляється це у різних формах: алкоголізм, наркоманія, самогубство чи вбивство, як кримінальний злочин.
Як правило, найчастіше, в цикл домашнього насильства потрапляє жінка, яка в силу різних причин не полишає відносини з "гвалтівником". Вона не йде від агресивного чоловіка тому, що дітям потрібен батько. Сумніви, чи зможе сама справитись в умовах суспільства.
Сімейне насильство є різних типів: психологічне, фізичне, сексуальне, економічне, домашнє. Часто воно має місце, якщо партнер ображає і принижує, не дозволяє бачитися з друзями й родичами, б'є, погрожує, змушує займатись сексом проти волі, постійно критикує, вселяє почуття провини перед дітьми й використовує дітей для опосередкованого насильства. Тоді, коли жінка в родині почуває себе безпомічною й нікому не потрібною, боїться свого партнера, у всьому звинувачує тільки себе, махнула на себе рукою.
У наш час, жертв домашнього насильства, повірте, вистачає. Просто, ця проблема не є публічною, про неї мовчать. Мовчать рідні, сусіди тоді, коли необхідно терміново бити у двері та допомагати боротись, допоки не стало пізно!
Якщо відчуваєте потребу у психологічній допомозі або шукаєте вихід з важкої ситуації в родині, телефонуйте на лінію Мобільної бригади №12 з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації 0993107829.

Шукати в на сайті