Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

пʼятницю, 8 липня 2016 р.

На Донеччині власники нерухомості сплатили 15,2 млн. грн. податку



Саме стільки сплачено податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з початку 2016 року. Для фізичних осіб та юридичних осіб, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, механізм сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, відрізняється.
Платники - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до територіальних органів ГУ ДФС у Донецькій області за місцезнаходженням об'єкта/об'єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.
На сьогодні на Донеччині зареєстровано 1912 юридичних осіб, що є власниками більше 9 тис. об’єктів нерухомості. Відповідно до наданих ними податкових декларацій річна сума податку складає 38,9 млн. грн., що на 16,2 млн. грн. більше у порівнянні з показниками 2015 року. 
Фізичні особи в 2016 році сплачують податок на нерухоме майно за 2015 рік з об’єктів житлової та нежитлової нерухомості. На 1 липня 2016 року сформовано, надіслано та вручено їм податкові повідомлення – рішення щодо суми сплати податку на нерухомість.


Шукати в на сайті