Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

пʼятницю, 8 липня 2016 р.

До уваги населення


З 1 липня пенсії у розмірі 10740 грн. не оподатковуються.
З 1 липня 2016 року не оподатковуються суми пенсій, що не перевищують 10 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня звітного податкового року, для осіб, які втратили працездатність (у 2016 році – це 10740 гривень). 

Такі зміни запроваджено у зв’язку з набуттям чинності Закону України від 02 червня 2016 року № 1411-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій». 
Податком на доходи фізичних осіб та військовим збором оподатковуються суми пенсій, розмір яких перевищує 10740 грн. на місяць, сума перевищення оподатковуватиметься за ставкою 18% та 1,5% відповідно. 
Не оподатковуватимуться також пенсії, які отримуються учасниками бойових дій, інвалідами війни та особами, на яких поширюється чинність ст. 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Шукати в на сайті