Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 25 липня 2016 р.

Від платників Донеччини надійшло майже 167 млн. грн. акцизного податку з роздрібної торгівлі



В Донецькій області нараховується близько 2,7 тис. суб`єктів господарювання, які отримали ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними та тютюновими виробами. У першому півріччі 2016 року кількість виданих ліцензій на зазначені види діяльності складає 3977 шт. (на алкогольні напої – 2264, на тютюнові вироби – 1713). За видачу та подовження таких ліцензій до місцевих бюджетів надійшло понад 15 млн. гривень. 

За шість місяців 2016 року від платників Донеччини до місцевих бюджетів надійшло – 166,7 млн. грн. акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, що на 17,4 млн. грн. більше доведеного індикативного показника доходів. У тому числі з реалізації алкогольних напоїв перераховано – 47,6 млн. грн., тютюнових виробів – 36,8 млн. грн., нафтопродуктів – 82,3 млн. гривень. Зібрані кошти від роздрібного продажу підакцизних товарів йдуть на покращення інфраструктури області. 
Співробітники фіскальної служби області провели 303 перевірки суб`єктів господарювання з питання дотримання вимог законодавства, яке регулює обіг в роздрібній і оптовій торгівельній мережі алкогольних напоїв і тютюнових виробів. За результатами встановлених порушень, до підприємців відповідно до законодавства застосовані фінансові санкції у вигляді штрафів на загальну суму 4,5 млн. гривень. Основним порушенням є відсутність ліцензій.
За результатами контрольно-перевірочних заходів та роз’яснювальної роботи серед платників податків у першому півріччі 2016 року видано 734 ліцензії на право роздрібної торгівлі суб’єктам господарювання, які до цього не мали такі ліцензії, що на 212 ліцензій більше, ніж в аналогічному періоді 2015 року. Усього за січень-червень поточного року видано на 285 ліцензій більше, ніж за аналогічний період минулого року. Така тенденція також пов’язана з ліцензуванням реалізації пива, яке віднесено до алкогольних напоїв з 1 липня 2015 року.

Шукати в на сайті