Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 6 липня 2016 р.

Ой на Івана, ой на Купала


7 липня – свято Різдво Івана Хрестителя, відоме в народі як день Івана Купали. Це стародавнє свято належить до числа найбільш шанованих і найпоетичніших народних свят і сягає своїм корінням у глибину віків. Під різними назвами його знають у багатьох європейських країнах. 
З цієї нагоди в бібліотеках ЦБС оформлено книжково-ілюстративну виставку «Магічне свято Івана Купала»
З цієї нагоди в бібліотеках ЦБС оформлено книжково-ілюстративну виставку «Магічне свято Івана Купала»(центральна бібліотека), народознавча виставка «Наших оберегів кольори» (Святогорівська бібліотека) тематичні полиці, викладки літератури (сільські бібліотеки). Організовано заходи: урок народознавства «Віночок вити – життя любити» (Шилівська бібліотека), історична подорож «Купальські свята – це легенда» (Святогорівська бібліотека), години народознавства «Очисна сила купальського вогню» (Ганнівська бібліотека), «Ніч Купальська, вічна чарівнице!» (Завидокудашевська бібліотека) та інші.
За своєю суттю свято Купала – це свято єднання з чистою незайманою природою. Воно має глибоке коріння в народному побуті і міцну естетичну основу.  

Шукати в на сайті