Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 6 липня 2016 р.

Створивши ОСББ, українці можуть отримати державну допомогу на утеплення та суттєво зменшити свої рахунки за комунальні послуги



"Ті ОСББ, які вже скористалися Урядовою програмою з енергоефективності, відчули її переваги. По-перше, ОСББ отримало безповоротну фінансову допомогу – щонайменше 40% від суми залучених коштів на утеплення. По-друге, мешканці утепленого будинку значно скоротили витрати сімейного бюджету на оплату комунальних послуг", - так прокоментував Голова Держенергоефективності дані щотижневого моніторингу дії Державної програми підтримки населення та ОСББ до впровадження енергоефективних заходів.
Сергій Савчук зауважив, що на сьогодні є багато прикладів багатоповерхівок-учасників програми, в яких економія теплової енергії та газу сягнула 45-55% після впровадження енергоефективних заходів, а витрати на комунальні послуги знизилися на 20-50%.

За його словами, інтерес до Урядової програми з енергоефективності з боку ОСББ не спадає.
Цього тижня, з 29 червня по 04 липня, до програми приєдналося ще 8 ОСББ, які залучили 1 млн грн. на проведення загальнобудинкових заходів з енергоефективності. Загалом в країні вже 272 ОСББ стали учасниками цієї програми, освоївши майже 25 млн грн. на утеплення.
Державна підтримка на утеплення продовжує користуватися попитом і серед пересічних громадян. Найбільш популярні продукти – енергоефективні матеріали та обладнання. На їх придбання близько 4,5 тис. українських сімей залучили майже 70 млн грн. лише протягом останнього тижня.
Варто відмітити, що більшу частину цих коштів – 50,2 млн грн. – освоїли 3,5 тис. родин, які отримують субсидії на оплату житлово-комунальих послуг і також прийняли рішення долучитися до енергозбереження.
Крім того, протягом останніх семи днів приватні домогосподарства залучили 2,5 млн грн. на придбання 155 негазових котлів.
Всього за останній тиждень у рамках програми освоєно коштів на утеплення у сумі 73,4 млн гривень. За весь час дії державної програми з енергоефективності залучено понад 2,2 млрд грн. на утеплення.

Детальніше про розміри безповоротної фінансової допомоги на утеплення читайте на сайті Держенергоефективності за посиланням: http://saee.gov.ua/uk/consumers/derzh-pidtrymka-energozabespechenya



Шукати в на сайті