Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 7 липня 2016 р.

ІНФОРМАЦІЙНО-КОНСУЛЬТАЦІЙНІ ЗАХОДИ ЩОДО СПРИЯННЯ ЗАЙНЯТОСТІ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ У ДОБРОПІЛЬСЬКОМУ МЦЗ


Протягом 6 місяців цього року на обліку в Добропільськомі міському центрі зайнятості перебували 120 громадян, які належать до категорії внутрішньо переміщених осіб. З початку року за сприяння центру зайнятості було правцевлаштовано 28 громадян цієї категорії (1 – за рахунок виплати компенсації роботодавцю ЄСВ); 12 осіб проходили професіне навчання (працевлаштовано після прохордження профнавчання – 9 чол.); 6 безробітних брали участь у оплачуваних громадських роботах; 4 – у роботах тимчасового характеру. 

Вже традиціним стало проведення кожної першої середи місяця загальнообласного інформаційно-консультаційного заходу щодо сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб. 
В рамках цього заходу, 6 липня поточного року у Добропільськму міському центрі зайнятості було проведено день відкритих дверей для внутрішньо переміщених осіб та тренінг "Людина в період тривалої життєвої кризи". В дні відкритих дверей взяли участь 8 безробітних, представник управління соціального захисту Добропільської РДА та фахівці Добропільського міського центру зайнятості. Провідний юрискосульт центру зайнятості Альона Петрова ознайомила присутніх зі змінами у чинному законодавстві, а саме: з постановою КМУ від 08.06.2016 року № 352«Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2014 р. №509» та постановою КМУ від 08.06.2016 року № 365 «Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам». Начальник відділу з питань праці, кадрової та правової роботи управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації Галина Пономарьова наголосила на важливості своєчасного надання інформації в органи соціального захисту населення про зміну місця проживання та інші випадки, з метою отримання внутрішньо переміщеними особами якісних соціальних послуг. 
У тренінгу "Людина в період тривалої життєвої кризи", метою якого є актуалізація психологічних ресурсів людини, визначення головних стратегій роботи зі стресом та апробація алгоритму побудови власного працевлаштування через систему позитивного мислення, взяли участь 7 безробітних.




Шукати в на сайті