Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 21 грудня 2017 р.

Проведено робочу зустріч з представниками Добропільського району

Сьогодні, 21 грудня 2017 року в залі засідань райдержадміністрації відбулася робоча зустріч - навчання з представниками департаменту розвитку базових галузей промисловості ДОДА на чолі з заступником начальника департаменту Рищенко О.І.
Обговорено такі питання:
1. Розробка та затвердження відповідної місцевої програми щодо відшкодування відсотків.
На сесії Добропільської районної ради рішенням від 21.07.2017 № VII – 18/4 прийнята районна Програма з відшкодування частини відсотків за кредитами, залученими на заходи з енергозбереження та підвищення енергоефективності для населення Добропільського району на 2017-2018 роки. Згідно рішення виконавчим органам сільських, селищної рад рекомендовано розробити та затвердити відповідні місцеві програми та передбачити в місцевих бюджетах кошти, необхідні для їх виконання. Наразі в сільських та селищній радах триває робота щодо прийняття зазначеної програми.В районі налічується 6771 приватних домогосподарств. Частка домогосподарств, які уклали кредитні договори в рамках механізмів підтримки заходів з енергоефективності в житловому секторі за рахунок коштів державного бюджету складає 0,43% (укладено 29 договори на суму 582,559 тис.грн., із них 13 договорів укладено за 11-ть місяців 2017 року на суму 301,527 тис.грн.).
2. Впровадження системи енергетичного менеджменту в будівлях бюджетних установ.
26.04.2017 КМУ прийнято розпорядження «Про затвердження Плану заходів із впровадження систем енергетичного менеджменту в бюджетних установах», відповідно до якого впровадження системи енергоменеджменту та енергомоніторингу з метою енергоефективного управління ресурсами необхідно для кожної бюджетної установи.
Для цього необхідно створити відділ Енергоменеджменту, затвердити посадові інструкції, положення про відділ та Енергоменеджмент та Концепсію ЕМ. По Енергомоніторингу також необхідно затвердити положення, визначитись з виробником програмного продукту (наприклад – компанія «ЕНЕРГОСЕРВІС.КОМ.ЮА») та кількістю бюджетних установ, які будуть охоплені цим програмним продуктом.
3. Проведення енергетичних аудитів будівель бюджетних установ.
В районі енергетичні аудити бюджетних установ не проводились.
Згідно Закону України «Про енергетичну ефективність будівель» від 22.06.2017 № 2118-VIII (діє з 23.07.2017) з 1 липня 2018 року (коли будуть визначені форми сертифікатів) енергетичний сертифікат повинен бути на кожну будівлю. Обов’язковим енергетичний сертифікат буде з 2019 року.
4. Впровадження енергосервісу (ЕСКО механізму) в регіоні.
Оновлені форми «Характеристика об’єкта бюджетної сфери» по об’єктах Добропільського району, які потребують енергомодернізації у вигляді електронного посилання розміщені 31.05.2017 у розділі житлово-комунальне господарство в рубріці «Енергозбереження»: http://dobropolrda.blogspot.com/p/blog-page_86.html на офіційному веб-сайті Добропільської райдержадміністрації. Надана інформація по загальноосвітнім школам – 3 од.; по будинкам культури – 2 од; по дитячим садкам – 8 од.; по об’єктам охорони здоров’я – 21 од.
5. Впровадження альтернативної енергетики в регіоні – можливості та перепони.
Управління вугільної промисловості запрошувало інформацію про потенційних споживачів та наявну потребу в торфових брикетах для задоволення попиту виробничо-побутової сфери та населення. Райдержадміністрація зверталася з листом від 20.06.2017 № 01-35/420 до сільських та селищного голів, відділу освіти райдержадміністрації та КЛПЗ «Добропільський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги». Згідно отриманих відповідей та проведених опитуваннях населення, потенційних споживачів та наявну потребу в торфових брикетах не виявлено.
В котельнях бюджетних установ встановлені котли «Логіка», для яких згідно паспорту по експлуатації найбільш придатним є наступне паливо: кам’яне або буре вугілля, вугільний пил та древесина вологістю 25%, яке сприяє кращому його згоранню.
Виробництва з виготовлення альтернативних видів палива не створювались.
6. Термомодернізація та створення енергонезалежних об’єктів бюджетної сфери.
З 2018 по 2020 роки планується провести термомодернізацію Світлівської та Добропільської загальноосвітніх шкіл, дошкільних навчальних закладів «Сонечко» с. Криворіжжя, «Калинка» с. Завидо-Кудашево, «Казка» с. Добропілля.

Шукати в на сайті