Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

пʼятницю, 22 грудня 2017 р.

Відроджена пам’ять письменника-земляка


На Добропільщині вшанували видатного українського поета, прозаїка, перекладача, педагога, культурно-громадського діяча Миколу Чернявського. Спільно з громадською організацією «Українська ініціатива» (м. Київ) 22 грудня відділом освіти Добропільської райдержадміністрації та центральною бібліотекою Добропільської районної ЦБС відбувся культурно-просвітницький захід «Життєвий шлях та творча індивідуальність Миколи Чернявського», присвячений 150-річчю видатного земляка..
Основний масив запрошених учасників складали освітяни з Покровського, Селідовського, Добропільського районів. Голова правління ГО «Українська ініціатива» Юрій Косенко виступив з лекцією «Життєвий шлях Миколи Чернявського». За темою «Аналіз творчості Миколи Чернявського» доповіла заступник голови ГО Ольга Тимчишин, яка розкрила для присутніх багатогранність творів письменника та глибину та неоднозначність його мистецького світогляду.

Завершився захід доповіддю-презентацією бібліотекаря центральної бібліотеки Бичкарьової С.І. за темою «Популяризація творчості письменника-земляка М.Ф. Чернявського», яка розповіла про різноманітні форми заходів, видавничу діяльність. До ювілею письменника центральна бібліотека підготувала та видала буклет «Вірний син рідної землі» серії «Славетні земляки», спецвипуск газети «Краєзнавчий вісник», оформлено виставку-експозицію «І слово, і доля, і пам’ять».

Літературна, видавнича, просвітницька, суспільно-політична діяльність Миколи Чернявського є яскравим зразком й скарбницею для наслідування і дослідження.


                                      Чернявський – мудрості перлина,
                                      Єдиний шлях до кожної мети.
                                      Він – вся моя Донеччина й Вкраїна,
                                      А ми – його сини й доньки!

Шукати в на сайті