Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 14 грудня 2017 р.

Увага! Сказ

Останнім часом на Донеччині почали з’являтися повідомлення про небезпечну повідінку домашніх та диких тварин. В сільській місцевості селяни скаржаться про напади диких лисиць на свійську худобу та птицю. Трапляється, що після нападу в постраждалих тварин підтверджується страшний діагноз – сказ.
Епізоотична ситуація зі сказу тварин в області не є стабільною. Незважаючи на щільний контроль ситуації Держпродспоживслужбою в Донецькій області, прогноз щодо розвитку ситуації є несприятливим. Останнім жахливим прикладом проблеми є випадок сказу в селі Успенівка Покровського району, де в денний час, скажений вовк вдерся в чотири приватні домоволодіння, вбив домашніх тварин та напав на людину, спричинивши їй тілесні ушкодження. Тварину застрелили військові. Матеріал на дослідження не відібраний в наслідок значних пошкоджень головного мозку вовка, але сумнівів,що тварина була хвора на сказ немає. Контактним людям і тваринам в даний час надається допомога, вживаються заходи з ліквідації наслідків.
Добропільське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Донецькій області звертає увагу мешканців Добропільщини, що у разі виникнення випадків неадекватної (неприродної) поведінки серед диких або домашніх тварин, по-перше потрібно всіляко уникнути можливості контакту тварини з людиною, а по-друге – негайно повідомити про виявлення такої тварини до Держпродспоживслужби району або до найближчого спеціаліста державної установи ветеринарної медицини. Пам′ятайте – сказ хвороба не виліковна. Бережіть своє здоров′я та життя, будьте гранично уважними до себе та своїх близьких!

Шукати в на сайті