Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 16 березня 2017 р.

Підтвердження звання «народний»

16 березня в Ганнівському сільському будинку культури відбувся звітний концерт народного вокального ансамблю «Зорянка» Добропільського сільського будинку культури на підтвердження звання «народний» аматорський колектив.
Такі заходи мають велике значення, адже саме ці флагмани творчості і є, так би мовити, обличчям Добропільського району. Подібна атестація проводиться раз на три роки і стимулює колектив зі званням удосконалювати свою майстерність та підвищувати художній рівень виконання творів. За три роки учасники повинні поновити свій репертуар, приймати участь в конкурсах та фестивалях всіх рівнів показуючи високий результат.
Колектив був створений у 1987 році на базі Добропільського будинку культури. Зеніт творчого життя колективу припав на 1991 рік, коли за високу майстерність та активну концертну діяльність колективу було присвоєно звання «народний».
До складу колективу входять працівники дитячого садка, сільської ради, студенти. Характерною рисою колективу є використання різнобарвного тембрового звучання, притаманного саме нашій місцевості. Колектив вирізняється ще й тим, що поряд зі співом використовуються елементи танцю з обрядовими дійствами.
За роки існування колектив набув великої популярності завдяки постійній цілеспрямованій роботі над удосконаленням своєї виконавської майстерності. Важлива роль надається репертуару. Творча скарбниця колективу – десятки широкого розмаїття пісень: патріотичні, українські, народні та жартівливі. Дівчата в колективі дуже полюбляють ліричні пісні про кохання. Співають як під баян, так і акапелла. Що характерно, кожен учасник колективу – є ще й солістом.
Поряд з основним составом колективу працює колектив – супутник «Зорянчата». Починаючи навчання з дошкільного віку, але коли дорослішають з великим задоволенням зараховуються до основного составу колективу. Сьогодні з маленьких «Зорянчат» в колективі співають Степанова Тетяна, Кравченко Аліса, Абрамцова Дарина, Данчева Крістина.
Керує колективом Людмила Анатоліївна Зима-Корчомкіна. Колектив багато приділяє уваги цілеспрямованій роботі над удосконаленням своєї виконавської майстерності. Завжди у пошуку нового. Щорічно колектив бере участь в концертах, конкурсах, культурно-мистецьких акціях, концертних програмах.
Для всіх глядачів, присутніх у залі, концерт з назвою «Пісня – душа народу» став ще однією чудовою нагодою доторкнутися до прекрасного і переконатися, наскільки багатий талантами наш край.
Одноголосним рішенням атестаційної комісії народному вокальному ансамблю «Зорянка» Добропільського сільського будинку культури підтверджено почесне звання ”народний” .

Шукати в на сайті