Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 30 березня 2017 р.

Патронат на дітьми

Проблема влаштування дітей, які залишилися без батьківського піклування залишається актуальною на сьогоднішній день, не дивлячись на те, що державної багато робиться в напрямку соціального захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Пріоритетні форми влаштування дітей даної категорії визначені Сімейним кодексом України. Главою 20 Сімейним кодексу України передбачено патронат над дітьми.
Патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.
До сім’ї патронатного вихователя можуть бути одночасно влаштовані тільки діти, які є між собою рідними братами та сестрами, або діти, які виховувалися в одній сім’ї.
Термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя встановлюється органом опіки та піклування і не може перевищувати трьох місяців. Загальний термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя не може перевищувати шість місяців.
Оплата послуг патронатного вихователя та виплата соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя здійснюються за рахунок коштів місцевих бюджетів у розмірі та порядку, визначених Кабінетом Міністрів України. 
При влаштуванні дитини в сім’ю патронатного вихователя її батьки не звільняються від обов’язку щодо утримання дитини.
За більш детальною інформацією з питання патронату над дітьми просимо звертатися до служби у справах дітей Добропільської райдержадміністрації за адресою: місто Добропілля, вулиця Залізнична, 4, з 8.00 до 17 години щоденно, вихідний – субота, неділя.

Шукати в на сайті